Mendoza

Welkom in de prachtige wijnregio Mendoza! Gelegen aan de voet van het Andesgebergte in Argentinië, is dit een van de meest adembenemende wijngebieden ter wereld. Maar het is niet alleen het landschap dat deze regio bijzonder maakt; de wijnen die hier worden geproduceerd zijn van wereldklasse.

Mendoza heeft een lange geschiedenis van wijnproductie, die teruggaat tot de 16e eeuw, toen Spaanse missionarissen de eerste wijnstokken plantten. Tegenwoordig is het een van de grootste wijnproducerende regio's van Zuid-Amerika, met meer dan 1.200 wijnhuizen en bijna 200.000 hectare aan wijngaarden.

De meest voorkomende druivensoorten in Mendoza zijn de Malbec, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. De Malbec is echter verreweg de meest bekende en geproduceerde druif in de regio en wordt beschouwd als de specialiteit van Mendoza. Het warme, droge klimaat in combinatie met de hoogte van de wijngaarden zorgt voor een ideale omgeving voor de druif om te groeien.

De wijnen uit Mendoza hebben een kenmerkend karakter, met intense fruitige smaken en volle tannines. De Malbec heeft bijvoorbeeld vaak aroma's van zwarte kersen, bramen en pruimen, met hints van chocolade en kruiden. De Cabernet Sauvignon heeft op zijn beurt vaak aroma's van zwarte bessen, peper en tabak.

Maar Mendoza is meer dan alleen wijn. Het gebied is ook bekend om zijn prachtige landschappen en culturele erfgoed. Bezoekers kunnen genieten van de Andes, wandelen in de bergen, raften op de rivier en genieten van de heerlijke lokale keuken en wijnen.

Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van de wijnen van Mendoza, zijn er verschillende wijnroutes die je kunt volgen, zoals de Ruta 40, de Ruta del Vino en de Ruta del Olivo. Bezoek enkele van de vele wijnhuizen, proef de wijnen en leer meer over de productie en geschiedenis van de regio.

Dus waar wacht je nog op? Ga op avontuur in Mendoza en ontdek de schoonheid en de heerlijke wijnen van deze prachtige regio!