4x de lekkerste Glühwein recepten voor de koude feestdagen

Als de dagen korter en kouder worden moeten we er maar het beste van maken. Gelukkig is er altijd een klein lichtpuntje tussen de donkere dagen: de feestdagen zijn om de hoek! Daarom hebben wij vier hartverwarmende glühwein recepten voor jou op een rijtje gezet, zodat je optimaal bent voorbereid voor de feestdagen, of wanneer je het gewoon koud hebt en zin hebt in een lekker drankje.

Klassieke Duitse Glühwein

1 sinaasappel

1 citroen

1 appel

1 fles rode wijn (bij voorkeur spätburgunder of pinot noir)

2 kaneelstokjes

2 steranijs

3 kruidnagels

Honing naar smaak

Verwarm de wijn met de sinaasappel, appel, citroen (in partjes gesneden) en de kaneel, steranijs en kruidnagel in een pan totdat het begint te dampen. Absoluut niet de wijn laten koken want dan verdampt de alcohol. Laat dit op een laag vuurtje voor 35 minuten trekken. Vervolgens zeef je de wijn en voeg je de honing toe.

Appelsap Glühwein (eventueel alcoholvrij):

1 liter appelsap

1 kaneelstokje

2 kruidnagels

1 steranijs

1 sinaasappel (alleen de schil)

1 citroen (alleen de schil)

Optioneel: scheutje cognac

Honing naar smaak

Dit recept werkt ongeveer hetzelfde als de klassieke glühwein. Alle ingrediënten (behalve de cognac) verwarm je in een pan, maar breng je niet aan de kook. Het goedje kun je gedurende 25 minuutjes op een zacht vuurtje laten trekken (niet koken). Vervolgens zeef je het af en voeg je de cognac en honing toe.

Witte glühwein

1 fles zoete witte wijn (riesling spätlese of kabinet)

1 vanillestokje

2 kaneelstokjes

3 kruidnagel

2 steranijs

1 sinaasappel

1 citroen

1 appel

Honing naar smaak

Wederom doe je de wijn in een pan, hier doe je de kruiden en vruchten die je in partjes hebt gesneden bij. Het vanillestokje snij je open en schaaf je het merg eruit, dit doe je ook in de wijn. Laat dit 35 minuten op laag vuur trekken.

Scandinavische glühwein: Glögg

500 ml rode wijn

300 ml rode port

200 ml wodka

75 gram suiker

2 kaneelstokjes

4 kruidnagels

5 kardemompeulen

2 laurierbladeren

2 plakjes gember

30 gram amandelschaafsel

50 gram rozijnen

1 sinaasappel

Doe de schil van de sinaasappel met de kardemom, kaneel, kruidnagel, laurier, rode wijn, wodka, port en suiker in een pan en laat op een laag vuur trekken. Let op dat ook deze pan niet gaat koken. Verdeel de rozijnen en amandelen over de glazen als je deze wilt uitserveren. Giet de (gezeefde) drank hierover en je drankje is klaar om te drinken!

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl