Wine-crimes: maak jij je er schuldig aan?

Of je nu een beginnend of ervaren wijnliefhebber bent, we maken allemaal wel eens blunders als het gaat om deze goddelijke drank. Maar geen zorgen, wij hebben de meest voorkomende fouten rondom het kopen en drinken van wijn voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij toch nog een goede indruk maken tijdens het volgende familiedineršŸ˜‰.

Wijn kopen op basis van het label

Een van de wine-crimes die wij vaak zien gebeuren, is dat mensen wijn kopen op basis van het uiterlijk van het label. Ja, heel mooi en leuk allemaal, maar uiteindelijk draait het toch om de inhoud. Laat je dus niet misleiden door een mooi etiket, maar proefde wijn voordat je hem koopt. Is dit niet mogelijk? Dan kun je online altijd op zoek naar recensies en ervaringen van andere wijnliefhebbers.

De wijn niet laten ademen

Net als wij mensen, hebben wijnen het soms nodig om even te luchten. Wijnen hoeven hier voor echter niet naar buiten. Het kan zo simpel zijn als het openen van de fles, om de wijn vervolgens in een glazen kom of karaf te schenken. Hierdoor wordt de wijn niet alleen soepeler en evenwichtiger, maar kan hij zich ook ontdoen aan eventuele muffe geurtjes. Wijnen die hebben mogen ademen, zullen vaak beter en complexer van smaak zijn.

Het wijnglas van de bolling vasthouden

Wanneer je je in een kamer vol wijndrinkers bevindt, kun je de ervaren en minder ervaren wijndrinkers in Ć©Ć©n split-seconde van elkaar onderscheiden. Hoe? Door te kijken naar de manier waarop mensen hun glas vasthouden. Ervaren wijndrinkers houden hun glas bij de steel vast, omdat de lichaamswarmte van hun hand de wijn anders opwarmt. Om ervoor te zorgen dat de wijn zijn optimale smaak behoudt, kun je het beste de temperatuur hanteren waarop de wijn is geschonken. Dit doe je door het wijnglas bij de steel ā€“ en dus niet bij de bolling ā€“ vast te pakken.

Wijn uit de fles drinken

Dit is toch wel de grootste wine-crime die er bestaat: wijn rechtstreeks uit de fles drinken. In principe zou het natuurlijk kunnen, we doen het bijvoorbeeld ook bij het drinken van bier, maar bij het drinken van wijn is het een echte no-go. Wanneer je wijn uit de fles drinkt, kan de smaak verstoord worden door een te grote, of juist te kleine, hoeveelheid aan lucht. Alleen al voor de optimale smaakbeleving, drink je wijn uit een glas zodat de aromaā€™s goed vrij kunnen komen.

ā€

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl