Snackspert x AndGrapes: Deze wijn drinkt Snackspert bij de borrel met vrienden

Snackspert, oftewel Eke Bosman, is al sinds 2014 dé autoriteit op het gebied van snackrecensies. Bij AndGrapes hebben we een zwak voor die heerlijke guilty pleasure snacks, vooral wanneer ze gecombineerd worden met het perfecte wijntje. En wie kan ons daar beter bij helpen dan Eke zelf?

Eerlijk is eerlijk, wie kan de verleiding van een goede frituursnack weerstaan bij een gezellige borrel met je vrienden? De geur van vers gefrituurde snacks, die je al van ver tegemoetkomt. Snackspert, de ultieme kenner van borrelmomenten, vertelt over zijn ideale snackmoment met vrienden. En zoals je misschien verwacht, is er naast de gebruikelijke biertjes een verrassende twist!

Dampende snacks

"Als ik aan borrelen denk, denk ik direct aan een avond vol met frikandellen, kaassoufflés en vegetarische kipcorns," begon Snackspert. "En natuurlijk denken velen meteen aan een koud biertje erbij. Maar voor mij is dat niet het enige dat op tafel komt."

Een man met smaak

"Stel je voor: Een vol bord met dampende snacks voor je en dan... een glas romige, boterachtige Chardonnay? Ja, je leest het goed! Ik zweer bij een goede volle Chardonnay, vooral die uit Amerika," zegt Snackspert enthousiast. "En dan met name de ‘Bernardus’. Ik noem het een 'p*rnowijn', om het even brutaal te stellen."

Nu denk je misschien: "Wijn bij een frikandel?!" Maar Eke legt het als volgt uit: "Die specifieke Chardonnay heeft zo'n rijke, boterachtige smaak, met een vleugje vanille. Het is zo vol en intens dat het de vettigheid van de snacks prachtig balanceert. Het voelt als een harmonie in je mond. En ja, Dries Roelvink is ook fan, maar laten we eerlijk zijn, de man heeft smaak!"

AndGrapes legt uit

Maar laten we eens kijken naar de redenen waarom deze Bernardus Chardonnay zo goed past bij vette snacks. Ten eerste heeft deze wijn genoeg body en kracht om op te boksen tegen de intense smaken van de snacks. Hij is rijk en vol, waardoor hij niet wegvalt tegenover al dat lekkers.

Daarnaast zorgen de vanille- en botertonen ervoor dat de wijn een mooie balans creëert met de vettigheid. Een brutale wijn met een vleugje lef, perfect om die vette hap wat pit te breken.

En vergeet niet: geniet met mate(n)!

Check hier het Instagram profiel van DE Snackspert!

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl