Welke wijn drink je bij je bakje chips?

Ik ben een extreme chips fan. Lekker een zakje op de bank tijdens een snackmomentje, maar ook top als je met je vrienden zit te borrelen en de cravings voor een chippie ontstaan. Soms vliegen de zakken op tafel, soms gaan ze netjes in een bakje. Maar welke wijn drink je hier nou bij?

Laten we beginnen met de verschillende soorten chips, als je voor de schappen staat word je namelijk overvallen met smaken chips, van Chicken Teriyaki tot Patatje Joppie, dus om te zeggen; bij elke chips smaakt elke wijn het beste, dan heb je het verkeerd. Voor het gemak delen we het even op in 3 categorieën: 

Categorie 1: Naturel Chips

Naturel chips zijn de meest neutrale variant. Ze zijn simpel en lekker, en dat is soms precies wat je wil. Daarom kun je bij naturel chips het beste kiezen voor een wijn die niet te complex is, maar wel voldoende body heeft om op te boksen tegen het zout op de chips. Een Pinot Grigio is hiervoor een goede optie. Deze witte wijn heeft een licht, fris en fruitig karakter en gaat goed samen met de simpele smaak van naturel chips.

Categorie 2: Zoute chips

Zoute chips zijn iets uitgesprokener dan naturel chips en hebben een nog zoutere smaak, dan heb ik het hier echt over die grove zeezoutachtige chippies. Hier past dan ook een andere wijn bij: een Riesling. Dit is een witte wijn die goed tegen zout kan en een zekere zoetheid heeft. Het fruitige karakter van de wijn en de zoetheid passen goed bij de zoute chips.

Categorie 3: Gekruide chips

Zoals ik al zei, chips smaken zijn ein-de-loos. Van chips met paprika-, kaas- of barbecuesmaak tot KFC of fritessaus. Hierdoor is het lastiger om een goede wijn te kiezen die bij alle smaken past. Als je toch een wijn wilt kiezen die bij alle gekruide chips past, kies dan voor een rosé. Rosé heeft een lichte en fruitige smaak en gaat goed samen met de verschillende smaken van de chips. Als je meer van rode wijn houdt, kies dan voor een lichtere rode wijn zoals een Pinot Noir. Deze wijn heeft een zacht karakter en gaat goed samen met de gekruide smaken.

Laat even weten of je halverwege dit artikel al naar de winkel bent gestormd voor een fles wijn en een zakje chips, of dat je het nog hebt af kunnen lezen.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl