6x: Must-try wijnbarren in Den Bosch

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Deze keer nemen we je mee naar Den Bosch. Als hoofdstad van Noord-Brabant dient ’'s-Hertogenbosch als naammaker voor de Brabantse gezelligheid. Niet alleen tijdens carnaval is het hier keten, het hele jaar door bruist de stad met talloze restaurantjes en barretjes. Voor de wijnliefhebbers hebben wij daarom de zes beste wijnhotspots van Den Bosch op een rijtje gezet.

Wijn bij Stijn

In het historische buurtje de Uilenburg vind je de wijnbar van Stijn en Hanneke. Met een uitgesproken wijnkaart zorgen ze voor de optimale wijnervaring. In geen enkel wijnland zal je wijn krijgen zonder een lekker hapje erbij. Daarom hebben ze Bij Stijn een heleboel kleine en grote hapjes die speciaal bedacht zijn op dat ze perfect bij de wijnen passen. Of je nu zin hebt in een uitgebreide high wine, of gewoon zelf wat van de kaart wilt bestellen, bij Wijn Bij Stijn zit je hoe dan ook goed. Maandag, woensdag en donderdag geopend vanaf 17:00, vrijdag vanaf 15:00 en zaterdag en zondag vanaf 13:00.

Bar Wijnig

Geen gedoe of eindeloos wachtten totdat je glas wordt bijgevuld, bij Bar Wijnig kun je zelf je wijntjes tappen bij de tapwand. Of je nu een wereldreis wil maken met een glaasje wijn uit Argentinië of het lekker dichtbij zoekt met een Brabantse wijngaard, je kunt zo’n 60 verschillende wijnen proeven en drinken. Uiteraard serveren ze ook hier heerlijke hapjes bij de wijn. Woensdag en donderdag geopend van 15:00 tot 23:00, vrijdag van 15:00 tot 00:00, zaterdag van 14:00 tot 00:00 en zondag van 14:00 tot 21:00.

Bij Dirk

Deze wijnbar is in 2014 ontstaan vanuit een bruine kroeg. Eigenaar Dirk heeft zo de gezelligheid van de kroeg weten te combineren met het culinaire bourgondische van een wijnbar met waanzinnige wijnen en heerlijke hapjes. Om de ervaring helemaal af te maken hebben ze verschillende arrangementen, van sushi bij Dirk in het weekend tot wijnproeverijen of zelfs een bootje dat je kan huren met groepen. Bij Dirk is op donderdag geopend van 17:00 tot 01:00, vrijdag van 16:00 tot 01:00, zaterdag van 15:00 tot 01:00 en op zondag van 15:00 tot 22:00.

Le VIN ‘x

Deze is voor de culinaire levensgenieters die het niet erg vinden een centje meer kwijt te zijn aan een bourgondische ervaring van klasse. Omdat ze je hier graag verrassen met de meest bijzondere smaakcombinaties, is het alleen mogelijk om een menu de chef te bestellen. Dit geldt voor zowel het eten als de wijn. Maar mocht je niet alles uit handen willen laten kun je uiteraard de mooiste wijnen uit het schriftje bestellen. Le VIN’x is dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 18:00.

Bar + Bodega de Unie

Ben jij een echte liefhebber van de Spaanse en Mediterraanse keuken? Dan is Bar Bodega de Unie echt een plek voor jou. Ga op culinaire reis door de Canarische traditionele keuken waar het delen van kleine hapjes centraal staat.  Elke dag geopend van 11:00 tot 00:00.

Dolce far Niente

Als er iets is dat ze goed kunnen in Italië, is dat rustig niets doen en genieten van een glaasje wijn of een espresso. Precies dat is waar Dolce far Niente om draait. Het beste uit de Italië cultuur, maar dan in het Brabantse Den Bosch. Overdag geniet je hier van koffie gezet van zorgvuldig uitgezochte bonen en vanaf de namiddag kun je de lekkerste wijnen bestellen. Donderdag en vrijdag geopend van 14:00 tot 00:00, zaterdag van 12:00 tot 00:00 en op zondag van 12:00 tot 21:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl