Marlborough

Marlborough, gelegen aan de noordelijke punt van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is een van de meest bekende en meest gewaardeerde wijnregio's ter wereld. Deze regio is vooral bekend om zijn Sauvignon Blanc, die geprezen wordt om zijn intense aroma's en smaken. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Marlborough en delen we enkele leuke feitjes over de wijnstreek en de wijnen die hier worden geproduceerd.

De geschiedenis van Marlborough wijnen

De wijnproductie in Marlborough begon in de jaren 70, toen een groep wijnmakers het potentieel van de regio ontdekte. De koele, droge en zonnige omstandigheden van Marlborough bleken ideaal te zijn voor de teelt van druiven. Tegenwoordig is de regio een van de belangrijkste wijnproducenten van Nieuw-Zeeland en is het vooral bekend om zijn Sauvignon Blanc.

De belangrijkste druivensoorten voor Marlborough wijnen

De belangrijkste druivensoorten die in Marlborough worden verbouwd, zijn Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay en Riesling. Sauvignon Blanc is verreweg de meest populaire druivensoort in de regio en is goed voor meer dan 85% van de wijngaarden.

Marlborough wijnclassificaties

Marlborough wijnen worden ingedeeld in drie categorieën, afhankelijk van de kwaliteit en rijpingsperiode van de wijn. De basiswijn is de Marlborough Sauvignon Blanc, een lichte en fruitige wijn. De Reserva wijnen worden gemaakt van rijpere druiven en hebben een vollere smaak. De Gran Reserva wijnen worden gemaakt van speciale druivensoorten en hebben een intense en complexe smaak.

Enkele populaire Marlborough wijnen om te proberen

Als je op zoek bent naar een Marlborough wijn om te proberen, zijn er tal van fantastische opties beschikbaar. Hieronder hebben we enkele van de meest populaire Marlborough wijnen op een rijtje gezet:

  1. Cloudy Bay Sauvignon Blanc - Dit wijnhuis is een van de meest bekende wijnhuizen in Marlborough en produceert enkele van de beste Sauvignon Blanc wijnen ter wereld.
  2. Wairau River Pinot Noir - Dit wijnhuis produceert enkele van de meest aromatische en fruitige Pinot Noir wijnen van de regio.
  3. Villa Maria Private Bin Chardonnay - Dit wijnhuis produceert enkele van de beste Chardonnay wijnen van de regio.

Geniet van een glas Marlborough wijn

Marlborough wijnen zijn ongetwijfeld een van de meest verfijnde wijnen ter wereld. Hun intense aroma's en smaken hebben een wereldwijde reputatie opgebouwd en zijn de moeite van het proberen waard. Met zijn unieke wijnen en groeiende reputatie zal Marlborough je zeker niet teleurstellen. Dus ga er lekker voor zitten, pak een glas wijn en geniet van alles wat deze prachtige wijnregio te bieden heeft.