De wijnfestivals waar jij deze zomer wilt zijn

De warme zon, borrelen en tot in de late uurtjes in de tuin of op het terras vertoeven met vrienden. Dat klinkt als de zomer. Wist je dat in Nederland jaarlijks tientallen wijnfestivals plaatsvinden? Wij hebben voor jou zes op een rij gezet waar jij de lekkerste wijnen kan proeven en kan genieten van lekkere hapjes en gezelligheid!

1. Amsterdam Wine Festival | 20 t/m 22 april 2023

De Westergasfabriek wordt omgetoverd tot een waar wijnwalhalla. Wijnmakers uit verschillende landen staan voor je klaar om je te laten kennismaken met de meest bijzondere wijnen. Ook kun je deelnemen aan workshops en genieten van de gezellige sfeer.

2. Bacchus Wijnfestival | 2 t/m 4 juni en 9 t/m 11 juni 2023

In het Amsterdamse Bos kun je tijdens twee weekenden genieten van honderden wijnen uit verschillende streken. Wijnwinkels en wijnmakers presenteren hier de wijnen in combinatie met heerlijke gerechten. Daarnaast zijn er dj's die zorgen voor fijne deuntjes.

3. Het Land van OAK | Zwolle

Dit festival is perfect voor levensgenieters pur sang. Lokale specialisten verwennen je op het gebied van wijn en lekker eten. Je kunt er genieten van bijvoorbeeld een burger met een dikke Chardonnay van de buren. De datum van dit festival is nog niet bekend, dus houd hun socialmediakanalen goed in de gaten om het niet te missen.

4. Wijnfestival Groningen | 22 t/m 24 september 2023

In de binnenstad van Groningen kun je een heerlijk weekend beleven vol lekkere wijnen, smakelijke hapjes en gezelligheid.

5. De Tour van het Wijn Festijn

Houd je van bourgondisch genieten? Dan is het Wijn Festijn iets voor jou! Dit festival gaat door heel Nederland, van Zwolle tot Leiden en Nijmegen. Je vindt er meer dan 100 wijnen en lekkere kaasplankjes en andere hapjes. De specifieke data zijn nog niet bekend, dus houd ook hier de socialmediakanalen in de gaten.

6. Fête du Champagne & Vins | 25 t/m 29 mei 2023

La France in Amsterdam, perfect! Hier kun je genieten van de lekkerste wijnen en champagne. Onder het genot van live muziek flessen champagne sabreren of een potje petanque spelen met vrienden? Dat kan! tijdens Pinksterweekend bruist de champagne rijkelijk in het Amsterdamse Rembrandtpark. Waar bekende champagnehuizen en kleine wijnboeren hun producten aanbieden en de franse chansons op de achtergrond de sfeer maken.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl