5x: Must-try wijnbarren Groningen

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de meest knusse, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. En in Nederland gaat er niets boven Groningen! Deze noordelijke stad straalt een en al gezelligheid uit. En hetzelfde geldt voor een heerlijk glaasje wijn. Waarom zouden we deze twee dan niet combineren? Hier zijn vijf wijn-hotspots voor jou in het hoge noorden!

Barrel wijnlokaal

Naast wijnwinkel is Barrel (gewoon op zijn Nederlands of Gronings uitgesproken) ook een gezellig wijnlokaal. Keuzes krijg je hier genoeg. Ze hebben namelijk wel meer dan duizend wijnen op de kaart! Ondanks de grote keuze, blijven ze lekker nuchter en houden ze de informele sfeer hoog. Een simpel glas wijn met een lekker hapje zonder ingewikkeld verhaal.

 

Mofongo’s rooftop winebar

Sommigen kennen Mofongo’s misschien wel al als restaurant. Maar sinds kort hebben ze hun zolderkamer omgebouwd tot spectaculaire rooftop-winebar. Een plek waar innovatie en historie hand in hand gaan, iets wat in de wijnwereld niet vreemd is. Zin in iets nieuws? Probeer dan eens hun ‘wineflight’ waarmee je een aantal, door hun zorgvuldig uitgezochte, wijnen kunt proeven!  

Bellami’s Bar à Manger

Ben jij fan van de klassieke bistro met culinaire hapjes en complete wijntjes? Dan is Bellami’s de plek voor jou. Sommelier Roel Wijfjes heeft zijn wijnkaart uitgezocht op smaakprofiel, zodat er voor elke liefhebber een flesje klaarstaat.

Gusto Bar

Behoefte aan een wat speelsere sfeer? Dan is Gusto meer een plek voor jou. Niet alleen de muren zijn een groot kunstwerk, ook de menu- en wijnkaart zijn een feestje om naar te kijken. En het leuke is dat ze ook een groot terras hebben waar jij deze zomer lekker op kan vertoeven in de zon!

 

Bar 1672

Als het om wijn gaat, kun je het bij Bar 1672 zo gek maken als je wilt. Van de duurste en mooiste champagnes, tot de meest verrassende en toch betaalbare wijnen. Bar 1672 is niet alleen een restaurant, maar ook een wijn- en cocktailbar waar de rijke geschiedenis van Groningen samenkomt met de rest van de wereld.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl