5x: Must-try wijnbarren in Tilburg

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Vandaag gaan we naar het Brabantse Tilburg. Als er iets is dat ze in Tilburg kennen is het gezelligheid. Met jaarlijkse hoogtepunten op de Tilburgse kermis en natuurlijk carnaval. Maar ook buiten die twee evenementen zijn het hotspots in Tilburg waar jij van een goed glaasje wijn kan genieten. Hier zijn vijf wijnhotspots voor jou:

Vine

Bij Vine kun je niet alleen culinair, maar ook bourgondisch genieten. Met een verrassend, hip maar vooral gevarieerde menukaart kun je de lekkerste hapjes delen. En om de ervaring helemaal compleet te maken hebben ze een wijnkaart met wijnen uit alle uithoeken van de wereld. Van België tot Zuid-Afrika en van Canada tot Libanon. Bij Vine zijn de vergeten wijnlanden zo zeker niet meer vergeten. Elke laatste zondag van de maand organiseren ze de Boozy Brunch waar je de lekkerste hapjes kan proeven met onbeperkt mimosa’s. Laat die flessen maar poppen! Maandag geopend van 15:00 tot 22:00, woensdag en donderdag van 15:00 tot 00:00, vrijdag van 15:00 tot 01:00, zaterdag van 14:00 tot 01:00 en op zondag van 14:00 tot 22:00.

Cru

Eigenaren Marcella en Nick hebben wijnbar cru geopend om hun enthousiasme over wijn te kunnen delen met heel Tilburg. Zo hebben ze een dynamische wijnkaart opgesteld waar voor ieder wat wils op staat. Heb je iets bijzonders te vieren? Dan kun je hier terecht voor een speciaal op jouw wensen aangepast arrangement. Donderdag geopend van 16:00 tot 23:00, vrijdag en zaterdag van 16:00 tot 01:00 en op zondag van 15:00 tot 22:00.

Bargús

Hoewel je bargús niet echt een wijnbar kan noemen, is het zeker een Tilburgse hotspot die het noemen waardig is. De eigenaren hebben de hele wereld over gereisd om inspiratie op te doen voor de lekkerste gerechtjes, meest interessante drankjes en het perfecte recept voor een hele hoop gezelligheid. Met een aantal wijntjes op de kaart uit Spanje, Italië, Frankrijk en Australië zit je hier zeker ook veilig met de wijn. Donderdag geopend van 16:00 tot 22:30, vrijdag en zaterdag van 16:00 tot 03:00 en zondag van 14:30 tot 22:30. Stap gerust eens binnen want reserveren is niet mogelijk.

Ma Cherie

Ma Cherie is een wijnbar die zich richt op verse, bourgondische ingrediënten en een ruime, luxe wijnkaart waardoor je als gast helemaal in de watten wordt gelegd. Of je nu een simpel hapje wilt eten, of een volledige proeverij wilt doen, het kan allemaal. Een lekkere wijn geproefd? Naast de wijnbar zit hun eigen winkel met net zo’n ruim assortiment aan wijn als in de wijnbar. Laat je adviseren voor de beste wijnen bij jouw dinertjes of gewoon wat lekker is als borrelwijntje. De wijnbar is geopend op woensdag en donderdag van 16:30 tot 23:00, vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 01:00 en op zondag van 12:00 tot 22:00.

Noir

Of je nu een lokale Tilburger bent of op bezoek in de stad, bij Café Noir voelt iedereen zich thuis. Gespecialiseerd in de ideale borrelbites kun je hier heerlijk borrelen met een plankje en een glaasje wijn. Doordat ze een aantal wijnen van het vat schenken kun je heel makkelijk kiezen voor een glas, karafje of toch een hele fles. Zo zit je niet vast aan onmogelijke hoeveelheden. Woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 00:00, vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 01:00 en op zondag van 14:00 tot 22:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl