Welke wijn drink je bij je popcorn?

Aangezien we in Nederland wonen, zijn er veel zomerdagen waar het wel eens kan regenen, en wat is er lekkerder op een regendag dan een knusse movie-night! Dus bel je beste vriend(in) snel op om samen op de bank te ploffen! Om de sfeer wat gezelliger te maken, kun je naast je popcorn natuurlijk een lekker flesje wijn openmaken! Maar welke fles moet dit zijn?

Allereerst is er de oneindige strijd wat de allerbeste popcornsmaak is. Omdat ik zelf nooit zo goed ben in keuzes maken, is mijn lievelings-popcorn een mix van zoet en zout. Maar eerlijk gezegd is popcorn nooit een straf om te eten.

Omdat popcorn zelf natuurlijk vrij neutraal is in smaak, is het belangrijk om niet een te zware wijn te kiezen bij deze snack. Het beste kun je dus bij de lichte witte of mousserende wijnen blijven. Verder verschilt het natuurlijk enorm welke smaak je popcorn heeft.

Zoete popcorn

Deze popcornsmaak heeft een heerlijk suikerlaagje die echt kan poppen in je mond of kan smelten op je tong. Hoewel het qua structuur zeker uitmaakt of je kant-en-klare zoete popcorn koopt of het zelf maakt in de magnetron of pan, komt de basissmaak neer op hetzelfde, surprise: zoete suiker! Het beste kun je dit combineren met een lekkere prosecco (demi-sec of brut). Kies je voor de demi-sec, dan komen de zoete tonen in de wijn goed overeen met de zoete smaak van de snack. De bubbeltjes maken weer dat de suikers niet al te heftig worden. Wil je de zoetigheid een beetje rustig houden? Ga dan inderdaad voor de brut, dan blijven de bubbeltjes neutraliserend werken en heb je niet zoet bij zoet.

Geen fan van bubbels? Probeer eens een riesling kabinett. Dit is een wat zoetere en kruidige vorm van riesling, zodat de suikers in zowel het drankje als gerecht elkaar mooi aanvullen.

Zoute popcorn

Natuurlijk is niet iedereen een grote zoetekauw. Voor die mensen is zoute popcorn de perfecte movie-snack. Hier kun je het beste een Franse crémant voor opentrekken. En probeer er dan zeker eentje uit de Elzas. Deze regio is wat frisser, waardoor de wijn ook minder zoet is. De bubbeltjes gaan goed met de boter, waar de popcorn in wordt gepoft. De frisse en fruitige aroma’s worden weer lekker versterkt door het zout. Uiteraard kan je ook een lekkere champagne proberen bij je bak zoute popcorn!

Dus plop die fles open, pof de popcorn en plof neer op de bank. Het is tijd om lekker achterover te zitten en optimaal te genieten. En vergeet ons niet te laten weten voor welke combi jij bent gegaan!

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl