November herfst favourites (voor als het iets slechter weer wordt)

Na een aantal zonnige (en regenachtige) zomermaanden is de herfst weer aangebroken. Hoewel we enorm hebben kunnen genieten van rosétjes op het terras en verdejo in het park is het weer tijd voor een hartverwarmende wijnsoort nu de dagen weer korter en natter worden: rode wijn!

De laatste zonnige dagen van het jaar (of toch niet?)

Aangezien het weer in Nederland deze zomer vrij onvoorspelbaar was, kunnen we er natuurlijk niet helemaal van uitgaan dat de zonnige dagen van 2023 klaar zijn. Voor het geval dat oktober ons opeens een dagje geeft dat we nog heerlijk buiten in het zonnetje kunnen zitten, heb ik een verkoelende rode wijn voor jou als aanrader: een gekoelde, Duitse pinot noir of spätburgunder. Hierbij heb je de kruidige aroma’s van een rode wijn, maar ook het licht verkoelende element waarmee je je voor een korte tijd toch nog even in de vrije zomerdagen waant.

De knusse dinertjes binnen, terwijl het buiten toch net vervelend miezert

Als het regent, miezert of gewoon koud is, heb ik zelf nooit echt zin om mijn deur uit te gaan, maar vind ik het wel altijd erg gezellig om wat leuks te doen. Op die avonden zijn uitgebreid georganiseerde dinertjes de ideale uitvinding. Met een volledig uitgerust stoofpotje of stevige ovenschotel op tafel en genoeg kaasjes in de aanslag kom je wel de laatste uurtjes van de avond door. Daar hoort natuurlijk een lekker soepel maar sterke Italiaanse wijn bij. Probeer er eentje uit Montalcino of Montepulciano, Toscaanse klassiekers die iets minder bekend zijn dan de chianti.

De momenten dat je thuis komt van een wandeling en dringend moet opwarmen met een glas wijn.

Waarschijnlijk is een herfstwandeling in de wind niet ieder zijn ding, maar voor sommigen is het wel het perfecte excuus om dat glaasje of flesje wijn te rechtvaardigen, je moet immers wel lekker opwarmen als je thuis komt. En het allerleukste is om bij thuiskomen de spelletjes uit de kast te pakken, de fles open te trekken en met je huisgenootjes, beste vrienden of partner op de bank te ploffen. Dit kan met een lekkere carménère zijn uit Chili, of een friskruidige Côte du Rhône. Als het maar niet een wijntje is met te zware tannines, die drinken wat moeilijker zonder een gerechtje ernaast.

Nu zijn wij erg benieuwd naar jouw favoriete herfstwijntjes! Laat je het ons weten?

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl