7x de best gelezen artikelen van 2023

Het nieuwe jaar is aangebroken, en dat geeft ons even goed de tijd om terug te blikken op een bijzonder jaar. Niet alleen hebben wij AndGrapes gelanceerd in 2023, we hebben onwijs veel leuke reacties ontvangen en zijn elke dag met enorm veel plezier bezig om jullie alles over wijn te leren. Omdat wij natuurlijk erg blij worden van jullie enthousiasme hebben we even uitgezocht welke artikeltjes jullie het allerliefst lazen afgelopen jaar.

7: Wijngaarden in Nederland die je niet wil missen

De afgelopen jaren is de wijnbouw in Nederland ontzettend verbeterd. Hoewel Nederlandse wijn nog steeds wat duurder is dan die van grotere wijnlanden is de smaak ervan zeker de moeite waard. En het grootste voordeel? Als je op vakantiebezoekje wilt naar een wijngaard hoef je niet eens de grens over. Daarom hebben wij een aantal van de beste Nederlandse wijngaarden voor jou op een rijtje gezet.

6: Smaken herkennen, de basics op een rij

Niemand is ooit te oud om te leren. Maar het is wel altijd verstandig om te beginnen bij het begin. Daarom hebben we in dit artikeltje voor jullie duidelijk op een rijtje gezet wat de basissmaken zijn van wijntjes. Het voordeel? Bijna elke wijnkaart is op dit smakenpatroon gesorteerd én het helpt je met het uitzoeken van de beste wijntjes voor je gerechten. Lees het dus snel als je dat nog niet gedaan hebt.

5: Dit wijntje drinkt Snackspert bij een borrel met vrienden

Er is in Nederland natuurlijk maar één meesterkenner als het om snacks gaat: Snackspert. Hoewel de meesten bij hun frituurhapjes eerder denken aan een biertje is Snackspert, net als wij bij AndGrapes, ervan overtuigd dat je zeker ook een heerlijk wijntje kan drinken bij je borrelsnacks. Hier lees je welke wijn hij zelf het allerliefst drinkt.

4: welke wijn drink je met je bakje chips?

Als we het dan toch over snacks hebben kunnen we chips natuurlijk niet overslaan. Zoals jullie misschien wel door hebben is dit waar AndGrapes helemaal om draait. Weg met die traditionele gedachtes over wijn, je kunt het gewoon met alles drinken. En dus ook met je bakje chips!

3: Wat eet je met je glaasje glühwein?

Deze natte winter hebben we natuurlijk alle gezelligheid en warmte nodig die we kunnen krijgen. En hoe kun je lekkerder opwarmen dan met een heerlijk glaasje glühwein? Uiteraard is ook deze ervaring niet compleet met een hapje erbij.

2: Welke wijn drink je met Rendang?

Het beste aan Rendang is dat het niet alleen een heerlijk wintergerecht is, maar dat het door de kruidigheid ook overheerlijk is in de zomer. Bij zo’n ideaal gerecht hoort natuurlijk een wijntje. Heb jij al gelezen welke wijn je bij dit Indonesische gerechtje drinkt?

1: Lets talk wine: Niels van Overmeire

Op nummer één staat ons interview met Niels van Overmeire. Als sommelier van twee-sterren restaurant de Bokkedoorns weet hij alles over wijn. En hij deelt zijn kennis en passie maar al te graag met liefhebbers en kenners in spe.

Wat is jouw favoriete AndGrapes artikel?

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl