Alle partners

Alle partners

Wijnhuizen

Viña del Pedregal

Wijnhuizen

Viña del Pedregal

Een wijngaard in Chili die sinds 1825, als een van de eerste, Franse druifsoorten konden verbouwen op hun land.

Een wijngaard in Chili die sinds 1825, als een van de eerste, Franse druifsoorten konden verbouwen op hun land.

Bezoek website

Producten

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Wijnhuis

Viña del Pedregal is al bijna tweehonderd jaar een echt familiewijnhuis. Carlos Adolfo del Pedregal verhuisde van het Spaanse Asturië naar de Chileense Loncomilla-vallei, in het hart van Maule Valley DO. Hij begon hier een wijngaard, waar hij de Franse druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Cot vanuit Bordeaux liet importeren, zodat hij ze hier kon verbouwen. En met succes, want door de kwaliteit van het land in combinatie met het gunstige klimaat kon hij als een van de eersten wijnen maken van Franse druiven.

Met al 15 jaar dezelfde wijnmaker aan het roer, streeft Viña del Pedregal naar wijnen die de essentie van elke druivensoort weerspiegelen. Ze zijn fris, geschikt voor alledaags gebruik en zonder eikenhout veroudering om hun frisheid te behouden.

Viña del Pedregal legt een sterke nadruk op duurzaamheid en streeft ernaar om tegen 2025 volledig gecertificeerd te zijn. Dit sluit aan bij de groeiende trend van bewust consumeren, vooral onder jongere generaties.

Samengevat zijn de wijnen een expressie van hun terroir, gemaakt met zorg en toewijding, en bieden een echte 'proef' van de plaats waar ze vandaan komen.

G7

De zevende generatie van de familie Pedregal heeft in 2010 een vegan wijnlijn ontwikkelt. De G7-lijn is de bestseller van de wijngaard en heeft al veel belangrijke markten in de wereld veroverd. De wijngaard is verdeeld in vier verschillende terreinen binnen de vallei, wat zorgt voor een rijke diversiteit in de bodemsamenstelling en het microklimaat door de invloed van de Andes. Dit heeft een directe invloed op de smaak en kwaliteit van hun wijnen, zoals de G7-lijn: de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon.

Deze wijnen zijn toegankelijk voor de beginnende wijndrinker, maar bieden ook genoeg complexiteit voor de kenner. De filosofie van het wijnhuis is dat hun wijnen, estate bottled (geoogst en geproduceerd opde wijngaard) en met respect voor traditie gemaakt, de verbinding leggen tussen de ervaring van het drinken en de plaats van herkomst.

De Grote Hamersma

Dat de G7 wijnen van Viña del Pedregal in de smaak vallen, blijkt wel uit de recente recensie van De Grote Hamersma. Hij heeft de wijnen opnieuw beoordeeld met een klinkende 8.

Zijn recensie kan je hier lezen.

No items found.