Van Hema naar huis: de Chili-experience

Vrienden over de vloer? Dan is het toch heerlijk om de thuischef uit te hangen! Misschien heb je al een heerlijk menu klaarliggen, maar vind je het lastig om hier een paar goede prijs-kwaliteitwijnen bij te scoren. I got you! Het Chileense wijnhuis Viña del Pedregal heeft namelijk een hele mooie lijn bij de Hema liggen die perfect te gebruiken zijn voor jouw dinertje. We belden met Constanza van het wijnhuis zelf voor al haar tips!

De eeuwenoude wijngaard van Viña del Pedregal, gelegen in de vruchtbare Maipo-vallei ten zuiden van Santiago, is bijna twee eeuwen oud en wordt nu beheerd door de negende generatie van de familie. Deze generatie, voortbouwend op de tradities en kennis van de voorgaande zeven, blijft innoveren en heeft het merk wereldwijd op de kaart gezet, vooral in markten als Japan, Korea, Brazilië, Vietnam en de Verenigde Staten.

De wijngaard is verdeeld in vier verschillende terreinen binnen de vallei, wat zorgt voor een rijke diversiteit in de bodemsamenstelling en het microklimaat door de invloed van de Andes. Dit heeft een directe invloed op de smaak en kwaliteit van hun wijnen, waaronder de G7-lijn: de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon.

G7-serie

De wijnen uit de G7-serie van Viña del Pedregal zijn estate wijnen, oftewel domeinwijnen. Dat is best bijzonder voor deze prijsklasse. Dit zijn namelijk wijnen waarvan de druiven volledig afkomstig en verwerkt zijn bij de wijnboer zelf, dus met dezelfde wijnmaker als de premiumwijnen. Met al 15 jaar dezelfde wijnmaker aan het roer, streeft Del Pedregal naar wijnen die de essentie van elke druivensoort weerspiegelen. Ze zijn fris, geschikt voor alledaags gebruik en zonder eikenhout veroudering om hun frisheid te behouden. Dat betekent dat de kwaliteit hoog ligt. Perfect dus voor jouw thuisdinertje, want een goede kwaliteit, maar wel voor een fijne lekker-thuis-aan-de-wijnen-tijdens-het-diner-prijs. Het extra mooie: deze wijnen zijn toegankelijk voor nieuwkomers in de wijnwereld, maar hebben tegelijkertijd genoeg diepgang om de kenner tevreden te stellen.

Starters first! 

Als je een informeel maar stijlvol dinertje plant, dan is deze G7 Sauvignon Blanc een topper om mee te starten. De G7 Sauvignon Blanc is een explosie van tropische fruit en is perfect voor de amuse. Combineer het met een ceviche of frisse salade en je tafelgasten zijn helemaal impressed, want die knapperigheid met die frisheid.. Oelala! 

Hoofdgerecht highlights

Voor het hoofdgerecht biedt de G7 Chardonnay een rond en rijk smaakprofiel met intense aroma's van perzik en citrus, aangevuld met lichte vanille tonen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vette vis, zoals een dorade of zeebaars (vers te scoren op de markt), of een lekkere pasta met zeevruchten. Je zoekt voor deze wijn eigenlijk een gerecht wat net zo gelaagd, subtiel en zacht is van smaak.

Cab sauv

Last but not least (mits je te vol zit voor een toetje) is de G7 Cabernet Sauvignon een mooie afsluiter van de avond. Donkerroder dan je favoriete Chanel lippenstift en met de absolute kenmerken van een Cabernet Sauvignon. Deze wijn gaat goed bij niet al te vettig vlees. Denk aan een mager biefstukje of een zacht stoofpotje. Meer op zoek naar een vegetarisch alternatief? Dan zit je goed met een portobello burger of een ratatouille (als het maar rijk van smaak is). Een groot voordeel van deze wijn is dat je hem ook lekker kunt laten staan op tafel voor bij het toetje of een kaasplankje (brie-tastisch!). Deze is dus eigenlijk multifunctioneel voor je etentje.

Go Chili, or go home

Om je avond een Chileense flair te geven, kleed je tafel aan met natuurlijke elementen (zoals kleine takjes of bloemetjes) en zachte verlichting die de Andes en de uitgestrekte Chileense wijngaarden weerspiegelen. Zet een lekkere playlist op, scoor een lekker kleurrijk tafelkleed en je bent ready to go.

In één koop klaar

Snel naar de HEMA dus. Het grote voordeel: je bent in één winkel klaar voor al je wijnen.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl