Wijn van de week
G7 THE 7TH GENERATION CHARDONNAY

G7 THE 7TH GENERATION CHARDONNAY

Chileense Chardonnay met aroma's van perzik en citrusvruchten.
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body

Over dit wijntje

Zachte textuur met lage zuurgraad en frisse afronding, waarin de smaak van perenijsjes naar voren komt. Een wijn die fijn is in balans; vol, maar niet te zwaar, en een vleugje fruitigheid in de afdronk. Toegankelijk, niet alleen voor de ervaren wijndrinker maar ook voor beginners. De Chardonnay heeft tropische tonen van ananas en een fijn botertje en kan denk ik de niet-Chardonnay-fan van mening doen veranderen. Challenge accepted!

Grapie Beoordeling

No items found.

het wijnhuis

Viña del Pedregal is al bijna tweehonderd jaar een echt familiewijnhuis. Carlos Adolfo del Pedregal verhuisde van het Spaanse Asturië naar de Chileense Loncomilla-vallei. Hij begon hier een wijngaard, waar hij de Franse druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Cot vanuit Bordeaux liet importeren, zodat hij ze hier kon verbouwen. En met succes, want door de kwaliteit van het land in combinatie met het gunstige klimaat kon hij als een van eersten wijnen maken van Franse druiven.

Met al 15 jaar dezelfde wijnmaker aan het roer, streeft Viña del Pedregal naar wijnen die de essentie van elke druivensoort weerspiegelen. Ze zijn fris, geschikt voor alledaags gebruik en zonder eikenhout veroudering om hun frisheid te behouden.

Viña del Pedregal legt een sterke nadruk op duurzaamheid en streeft ernaar om tegen 2025 volledig gecertificeerd te zijn. Dit sluit aan bij de groeiende trend van bewust consumeren, vooral onder jongere generaties.

Samengevat zijn de wijnen van Del Pedregal een expressie van hun terroir, gemaakt met zorg en toewijding, en bieden een echte 'proef' van de plaats waar ze vandaan komen.

De wijnen zijn te koop bij HEMA.

Proefnotitie Harold Hamersma - 8

Ruim bemeten, goed fruitige witte met flink wat exotische avonturen. Passie voor passievrucht. Aandacht voor ananas. Manie voor mango. Extra aantrekkelijk: lekker wat citrus in de finale. Lees hier meer.

Valle del Loncomilla

de wijnregio

Meer over de regio
Valle del Loncomilla