Welk wijntje koop je voor je schoonmoeder?

Oh oh, het is weer zover…de verjaardag van je schoonmoeder. Die badbommen en bloemboeketten heeft ze inmiddels vaak genoeg gekregen, tijd om over te schakelen naar wijn! Nou kan het verdomd lastig zijn om je schoonmoeder tevreden te stellen met en goede fles wijn, maar geen zorgen! Wij hebben de perfecte wijnen geselecteerd aan de hand van de karaktereigenschappen van je schoonma.

De traditionele schoonmoeder

We beginnen met de traditionele, misschien iets wat ouderwetse schoonmoeder. Ze draagt al jaren dezelfde parfum en doet haar boodschappen routinematig bij dezelfde bakker, slager en fruitboer. Waar maak je haar blij mee? Een Johannesberg Riesling uit Duitsland. Lekker dichtbij. Deze karakteristieke wijn met typische petroleum geur is uit duizenden te herkennen. Fijn, want herkenning…daar houdt de traditionele schoonmoeder van.  

De uitgesproken schoonmoeder

De uitgesproken schoonmoeder heeft altijd haar mening inclusief standpunten paraat staan. Ze is niet bang om zich uit te spreken en zal vaak het laatste woord hebben. Hierbij past natuurlijk een uitgesproken wijn. Het perfecte cadeau? Een krachtige Merlot. Onze tip: De Antinori Cont’Ugo uit het Toscaanse Bolgheri.

De ‘hippe’ schoonmoeder

De hippe schoonmoeder is op de hoogte van de laatste modetrends, deelt haar hele leven op social media en doet  - lekker cliché– aan yoga. Dit type schoonmoeder vindt het over het algemeen belangrijk om gezien te worden. Een standaardwijntje volstaat dan ook niet, nee…de bubbels moeten uit de kast getrokken worden. Wij raden de Pommery Brut Royal aan; een levendige, frisse en fijne champagne waar je schoonmoeder van zal gaan stralen.  

De lieve, zachtaardige schoonmoeder

De schoonmoeder met een warm karakter, die erg gesteld is op haar familie, maak je in principe overal blij mee. Het maakt dan eigenlijk ook niet uit welke wijn je voor haar koopt, ze is al ontzettend dankbaar bij het gebaar. In dit geval is het extra leuk om voor een verrassende wijn te gaan waar ze helemaal van kan genieten. En van welk product kun je – naast wijn – nou het best genieten? Chocolade natuurlijk! Combineer het beste van deze twee werelden en je krijgt The Chocolate Block uit Zuid-Afrika.

De wereldse schoonmoeder

Tot slot hebben we nog de schoonmoeder die zowat de hele aardbol heeft afgestruind. We kunnen haar natuurlijk geen standaard wijn uit Frankrijk geven. Nope, voor dit type schoonmoeder moeten we toch echt buiten de grenzen van Europa zoeken. Wat dacht je van een fruitige & zachte Mairena Bonarda uit Argentinië of een Beyerskloof Pinotage uit Zuid-Afrika.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl