Stijlvol sippen: tips voor een feestelijk wijnglas

Grote kans dat jij samen met je familie en vrienden in de laatste maand van het jaar een flesje wijn opentrekt. Hoe leuk is het dan om tijdens de feestdagen dat wijntje iets specialer te serveren dan anders? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij verschillende ideeën voor jou verzameld!

Ice ice baby

Je hebt de trend van ijsblokjes met vruchten en specerijen vast al voorbij zien komen. Maar door het toevoegen van ijsblokjes aan je wijn verdun je hem. Nu is dat bij een supermarktwijn niet zo erg, maar als je voor de feestdagen een chique wijntje hebt uitgekozen, wil je niet dat de smaak verloren gaat. In dat geval kun je kiezen voor bevroren druiven. Wijn komt immer van druiven, dus een betere combinatie bestaat haast niet! Naast dat de druiven je wijntje dus koelen, ziet het er ook nog eens origineel uit.

Vitamientjes

Naast bevroren vruchten kun je ook kamertemperatuur fruit aan je glas toevoegen. Frambozen en bessen zijn bijvoorbeeld uiterst geschikt in bubbels. Je kunt hier ook zeker nog wat kruiden aan toevoegen, zoals munt en rozemarijn. Maar experimenteer vooral met de combinaties die jij lekker vindt! En als je dan toch wat fruit in je glazen doet, voeg dan ook een stukje fruit toe aan de rand van je glas voor een extra leuke look!

En wat dacht je van een echte winterse sangria? De vruchten die je laat intrekken in de wijn, kun je ook nog gebruiken door ze in de glazen te scheppen. Dit zorgt ook nog eens voor een extra smaakje tijdens het drinken.

Voor de zoetekauwers

Leuk, al die vruchten en specerijen in je wijn, maar misschien ben je meer fan van iets zoets. Een hele goede en feestelijke toevoeging is namelijk suikerspin. Een suikerspin? Ja, echt! Doe van tevoren een flinke dot suikerspin in elk glas. Pop een flesje bubbels en schenk ter plekke in voor een visueel spektakel.

Het is belangrijk dat je de bubbels inschenkt nadat de gasten hun glazen al hebben ontvangen. De suikerspin smelt namelijk direct bij contact met bubbels. En je wilt natuurlijk niet dat jouw feestelijke presentatie onopgemerkt blijft!

Strikken maar!

Geef ook je wijnglas zelf wat extra aandacht. Transformeer je glas tot een ware eyecatcher door een strikje toe te voegen. Ga voor een zachte stof, glitterlint of ander materiaal, en knoop een strikje rond de steel van je glas. Zo heb je op een eenvoudige manier je glas stijlvol versierd!

Voor de niet zo crea Bea’s

Gelukkig kun je ook kant-en-klare decoratie voor je wijnglas kopen. Voor de kerstdagen zijn er bijvoorbeeld kartonnen kerstmutsen verkrijgbaar die je gemakkelijk om je wijnglas kunt schuiven. En ook voor oud en nieuw zijn er genoeg leuke kartonnen glasdecoraties te vinden.

Je kan ook gaan voor glasmarkeringen. Deze zijn er in verschillende kleuren, vormen en materialen. En als je het net even iets anders aan wil pakken, kan je ook gaan voor wijnglasringen. Deze ringen hebben verschillende bedeltjes. Door de variaties voorkom je niet alleen dat je oudtante bij de kerstborrel jouw wijntje opdrinkt, maar ziet je glas er ook nog eens extra gezellig uit!

Voor als je je glas zelf nog iets meer wil pimpen, kun je gaan voor glasfolie. Dit is een plastic folie die je makkelijk op je glas kunt plakken, zonder dat je een lijmlaagje achterlaat op je glas. De stickers zijn er in verschillende vormen en patronen. En je kunt zelf beslissen hoeveel en welke stickers je op je glazen wil plakken.

Glitter & glamour

Bij een feestje kunnen glitters natuurlijk niet ontbreken! Hoe leuk is het dan om glitters in je wijn te hebben? Je hebt twee opties: kopen of zelf maken. Als je er een wil kopen, kan je die halen bij een wijnwinkel. Daar verkopen ze namelijk flessen van mousserende wijn, waar een magische effect aan  is toegevoegd. Dit effect zorgt ervoor, dat wanneer je de fles schudt, er glitters te zien zijn. Dit wijntje kan je dus zo serveren aan je gasten.

Maar je kunt ook een potje eetbare glitters aanschaffen en daarvan een beetje aan de wijnglazen toevoegen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen welke wijn je wil serveren aan je gasten, én je hebt de vrijheid om de kleur van je glitters zelf te bepalen.

En als je dan toch al de glitterpoeder in huis hebt, kun je ook nog een glitterrandje maken.  Je vult een diep bord met water en een ander diep bord met de glitters. Dep een stukje van de rand in het bord met water en dep hem vervolgens in het bord met glitters. Zo creëer je een feestelijke glitterrand voor extra sparkle!

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl