De Leukste Restaurants om te wijnen in Den Haag

Hoewel wijn natuurlijk een belangrijk ingrediënt is voor een heerlijke avond, is het niet het belangrijkste. Er zijn tal van restaurantjes die niet zozeer gespecialiseerd zijn in wijn, maar die wel erg lekkere wijnen op de kaart hebben. Dit zijn 7 restaurants in Den Haag waar jij een onvergetelijke avond kan beleven, met of zonder wijn.

Le Café

Voor wie simpel wil genieten met de beste ingrediënten en de lekkerste hapjes, op een laagdrempelige, maar knusse manier moet naar Le Café. Als je naar binnen stapt, lijkt het alsof je in een café in Parijs bent. Tafeltjes knus tegen elkaar, prachtige posters op de muren, een bar vol drank en natuurlijk een overheerlijke wijn- en menukaart. Met klassieke Franse gerechten en traditionele Franse wijnen. Elke dag geopend van 17:00 tot 01:00.

Tanta Roba

Een ander land dat goed is in het maken van wijn en een waanzinnige keuken heeft, is Italië. Gelukkig voor ons heeft de Italiaanse eigenaar van dit restaurant ervoor gekozen om Den Haag te verwennen met lekkernijen uit zijn thuisland. Het hoogtepunt? Pasta met truffel uit een Parmezaan wiel; een echte must-try. Maandag tot en met zondag geopend van 17:30 tot 22:00.

Tapisco

Van het ene wijnland gaan we naar het andere. Met Tapisco gaan we naar twee tegelijkertijd: Spanje en Portugal. De keukens van deze landen zijn gespecialiseerd in tapas en petiscos: kleine hapjes om te delen. Het leuke is dat dit restaurant deze hapjes soms een lokale twist geeft om je altijd te kunnen verrassen. Uiteraard hebben ze meer dan genoeg overheerlijke wijnen (en eigen cocktails) om de ervaring compleet te maken. Zondag tot en met donderdag geopend van 12:00 tot 22:00 en vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 22:30. Zin om langer te blijven hangen voor alleen een drankje? Dan kun je lekker blijven zitten tot 24:00 van zondag tot en met donderdag en tot 01:30 op vrijdag en zaterdag.

Oker

Omdat je niet altijd weet in welke keuken je zin hebt, zijn er gelukkig ook restaurants die zich specialiseren in een aantal verschillende keukens. Voor lunch, borrel en diner kun je bij Oker terecht voor de meest verschillende, maar overheerlijke hapjes om te delen. Wel met een extra grote knipoog naar de Aziatische keukens. Van oesters tot gyoza’s en van risotto tot bavette. Alle gerechtjes zijn perfect om met je tafel te delen. Voor de lunch zijn ze van maandag tot en met zondag geopend van 11:30 tot 17:00 en voor het diner op zondag tot en met woensdag van 17:00 tot 22:00 en donderdag tot en met zaterdag van 17:00 tot 23:00.

Jamey Bennet

Restaurant Jamey Bennet is vernoemd naar een Britse spion van de geheime dienst. Voorheen zat in ditzelfde pand namelijk een bar waar hij wel eens kwam om andere spionnen te ontmoeten. Door de vele hoekjes en een dubbele ingang konden ze dit namelijk in het geheim doen. Nu biedt dit pand de ideale plek om knus te dineren alsof je in je eigen huiskamer zit. De chefs zorgen dat je kan genieten van heerlijke hapjes van de beste ingrediënten. Uiteraard onder het genot van een heerlijk glaasje wijn of gin-tonic, net als Jamey altijd deed. Maandag tot en met zaterdag geopend van 09:00 tot 24:00 en op zondag van 09:00 tot 23:00.

Café Banka

Een buurt is pas compleet met een eigen café. Voor de Archipelbuurt is dat Café Banka. Sinds twee jaar is dit een hotspot waar je, met name in de zomer op het terras, kan genieten van heerlijke hapjes, gerechten en natuurlijk bijzondere wijnen. Groot is het niet, maar dat maakt het alleen maar knusser en gezelliger. Maandag tot en met woensdag geopend van 11:00 tot 01:00, donderdag en vrijdag van 11:00 tot 02:00, zaterdag van 10:00 tot 02:00 en zondag van 10:00 tot 00:00.

The Embassy of Food

Tussen alle ambassades in Den Haag bevindt zich een hele belangrijke ambassade: The Embassy of food. De eigenaren hebben roots in Den Haag, Indonesië en Italië en laten deze elementen van over de hele wereld samenkomen in hun gerechtjes. Ook hier kun je   gerechtjes delen met je hele tafel (of lekker voor jezelf houden) met een lekker glaasje wijn erna. Maandag geopend van 17:00 tot 22:00, dinsdag tot en met donderdag van 17:00 tot 23:00, vrijdag van 15:00 tot 23:00, zaterdag van 11:30 tot 23:00 en zondag van 11:30 tot 22:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl