7x: Must-try wijnbarren Arnhem

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Deze keer zijn we in Arnhem. De Gelderse provinciehoofdstad heeft internationale bekendheid gewonnen om de historische Slag om Arnhem. Nu is het een bruisende stad voor zowel bezoekers als bewoners. Met uiteraard een paar hele knusse wijnhotspots.

Iveau burgers en wijnbar

Bij AndGrapes vinden wij dat je wijn met alles moet kunnen combineren, bij Iveau delen ze die gedachte en hebben ze dit in de praktijk gebracht door een restaurant te openen die gespecialiseerd is in burgers en wijntjes. Meerdere keren zijn ze al in de prijzen gevallen voor de beste burgers van Nederland. Met verschillende, culinaire burgertjes zorgen ze voor een hele leuke wijn-spijs ervaring. Woensdag geopend vanaf 17:00, donderdag tot en met zondag vanaf 12:00.

La banca wijnstudio

Bij La Banca kun je authentiek Italiaans genieten. Eigenaar Chino Tonin weet optimaal te genieten van zijn Italiaanse roots uit Friuli (Noordoost-Italië) waardoor zijn bezoekers ook ultiem kunnen genieten van de heerlijkste Italiaanse lekkernijen. Huisgemaakte antipasti, prosciutto en natuurlijk een heleboel vino! Op een klassieke terrazzovloer van zijn eigen familiebedrijf waan je je echt in het prachtige Italië. En in de zomer kun je dit ook doen in de diepe tuin. Maandag, donderdag en vrijdag open van 16:00 tot 22:00 en in het weekend van 14:00 tot 22:00.

The Green Rose

Hoewel the Green Rose meer een restaurant dan wijnbar is, hoort het zeker thuis op dit lijstje. Hier hebben ze echt oog voor pure, lokale, seizoensgebonden gerechtjes waarmee ze het beste van de Nederlandse bodem laten zien. Maar ook in de wijnen laten ze de filosofie van de natuur naar boven komen. Ze zijn namelijk helemaal in de ban van biodynamische en natuurwijnen. Terug naar de basis, hoe wijn vroeger werd gemaakt. Dinsdag tot en met vrijdag geopend vanaf 18:00 en op zaterdag vanaf 15:00.

Zafvino

In het hartje van Arnhem, in een van de 7 Straatjes, bevindt zich het Italiaanse restaurant: Zafvino. Hier vind je traditionele Italiaanse gerechtjes met bijpassende wijnen. Met meer dan 250 wijnen zit je hier zeker goed met de wijntjes. De zorgvuldig samengestelde wijnkaart bestaat uit wijnen die typerend zijn voor hun herkomst: uniek of klassiek, bekend of onbekend. Maandag tot en met donderdag open vanaf 17:00 en vrijdag tot en met zondag vanaf 15:00.

De hoedt en de rand

Bij de hoedt kun je de hele dag terecht, begin je dag met een kopje koffie of een high tea, en pak de avond door met een volledige High Wine. Hun specialiteit? Een volledig assortiment aan Pintxos, een Spaanse snack dat lijkt op tapas uit Noord-Spanje. Ze organiseren ook geregeld verschillende evenementen dus houd de website in de gaten voor updates. Maandag tot en met woensdag open van 09:00 tot 17:30, donderdag en vrijdag tot 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 21:00.

Restaurant Loca

Bij Loca nemen ze het beste uit verschillende landen: Een Frans/ Spaanse keuken met alleen lokale, Nederlandse producten. Dat ze daarnaast zo'n 250 wijnen op de kaart hebben, maakt dat er voor iedereen wel een perfect wijntje te vinden is bij dit restaurant. Ideaal dus om een avondje heerlijk te vertoeven tussen de wijnliefhebbers. Ze zijn woensdag tot en met vrijdag geopend van 17:30 tot 23:00 en zaterdag en zondag van 12:00 tot 23:00.

’T Taphuys

Bij ’T Taphuys hebben ze oog voor lekker comfortfood, gezelligheid en een heleboel wijntjes zonder keuzestress. Hier kun je namelijk allemaal kleine hapjes bestellen om te delen en kun je zelf je wijntjes (of biertjes) tappen. Komt dit je bekend voor? Ze hebben ook een locatie in Utrecht en Tilburg! Dagelijks geopend van 11:00 tot 01:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl