Hoe moet je toch dat wijnglas vasthouden!?

Ooit aan een chique borrel gestaan, wijnglas in de hand, en je afgevraagd: 'Houd ik dit wel goed vast?' Geen zorgen. Been there, done that. Maar met deze gids wordt het vasthouden van je wijnglas zo gemakkelijk als het ontkurken van je favoriete fles.

Deel 1: De beroemde steel-greep

Als een ware wijnliefhebber ken je vast het belang van temperatuur bij het genieten van wijn. Dus, hoe houd je een wijnglas vast zonder de wijn op te warmen? Het antwoord ligt in de steel. Houd het glas vast bij de steel, niet bij de kelk. Dit voorkomt dat de warmte van je hand de temperatuur van de wijn beïnvloedt.

Deel 2: Draai en zwier – de wals

Nu je de steel-greep onder de knie hebt, ben je klaar voor de volgende stap: de wals. Draai het glas zachtjes rond om de wijn te laten 'ademen'. Dit helpt om de aroma's van de wijn te ontgrendelen. Let op: houd het glas nog steeds bij de steel vast tijdens het draaien. Een beetje va-va-voom-shine kan nooit kwaad, toch?

Deel 3: Elegante houding – het nippen

Wanneer je een slok neemt, wil je dat dit er even elegant uitziet als de rest van je wijn drinkervaring. Houd het glas licht gekanteld en neem kleine slokjes. Onthoud, wijn drinken gaat niet om het snel ledigen van het glas, maar om het genieten van elke slok.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl