Wijn ongelukje? 5 tips om witte wijn vlekken te verwijderen

Oeps! Je hebt net een slok genomen van die kostbare Chardonnay en nu zit er een flinke witte wijnvlek op je gloednieuwe shirt. Maak je geen zorgen; we hebben dé tips. Voor jou op een rij: vijf betrouwbare en eenvoudige tips om witte wijn vlekken weg te krijgen.

Tip 1: Salty saver  

Zout is een keukenkastje must-have en geloof het of niet, het is ook een krachtige vlekverwijderaar. Wijn gemorst? Bestrooi de plek royaal met zout. Laat het 5 tot 10 minuten zitten en het zout absorbeert het vocht, waardoor de vlek gemakkelijker te verwijderen is. Borstel daarna het zout weg en gooi het nog eventjes in de wasmachine. Kind kan de was doen.

Tip 2: Oma’s soda

Baking soda, is een ander wondermiddel uit je keuken dat witte wijn vlekken kan helpen verdrijven. Maak een goedje van baking soda en water, breng dit aan op de vlek en laat het een uur intrekken. De baking soda zal helpen de vlek op te lichten. Daarna was je het kledingstuk gewoon in de machine.

Tip 3: Bruisen baby

Ooit van gehoord? Nou, het werkt als een malle! Dep snel wat bruisend water op de vlek om de witte wijn te verdunnen en spoel vervolgens het kledingstuk uit onder koud water.

Tip 4: Aan de slag met azijn

Voor hardnekkige vlekken kan witte azijn je redder in nood zijn. Doordrenk de vlek met azijn en laat het 15 minuten intrekken. De zuurgraad van de azijn breekt de wijnvlek af. Spoel vervolgens de vlek met koud water en was zoals gebruikelijk.

Tip 5: De echte goedjes

Soms heb je gewoon een zwaargewicht nodig om witte wijn vlekken te verslaan. Er zijn tal van vlekverwijderaars op de markt die speciaal zijn ontworpen voor het verwijderen van wijnvlekken. Volg gewoon de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

Enne, volgende keer dat je geniet van een glas Sauvignon Blanc, niet morsen hè?

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl