Picknicken in het zonnetje doe je met Rueda Verdejo

Of je nu in de versteende randstad woont, of in de wijde natuur, waar je huis omringd is door groen; we kunnen het er allemaal mee eens zijn dat het heerlijk is om buiten te zijn, in de zon en op het gras. Daarom is dit jouw teken om je partner of beste vrienden op te trommelen en te gaan picknicken! Vul die mand met lekkere hapjes en pak die Rueda Verdejo uit de ijskast, want een beter picknick wijntje bestaat er niet.

Goed gevuld mandje

Rueda Verdejo is als die vriend die overal bij past: vrolijk, maar ook met een beetje diepgang. De lichte citrussmaak maakt 'm lekker fris, perfect voor als je zin hebt in wat kaas of een stukje worst.

Als je gaat picknicken is er – naast het kleedje – niets belangrijker dan lekker eten en goede wijn. Of je nu houdt van uitpakken, of als je het lekker simpel wilt houden, een groot deel van de lol zit in de lekkernijen die je meeneemt. Zelf nemen wij graag veel te veel eten mee. We willen natuurlijk geen ruzie om die laatste pizzapunt. En dat brengt me direct op de eerste must-have picknick snack: pizza! Perfect om te delen en te bestellen in het park. Dan hoef je alleen de wijntjes mee te nemen. De Rueda Verdejo heeft namelijk een tikje sprankeling die heerlijk smaakt bij de kaas van je pizza.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een stokbroodje met lekkere dips, snackgroentes en een bak aardbeien met een spuitbus slagroom. Dan heb je al een heus drie-gangen menu. En die lichte frisse smaak zorgt er ook voor dat je na elk slokje weer klaar bent voor een nieuwe hap, of dat nu een sappig aardbeitje is of een stukje zachte geitenkaas. En als je echt goed uitpakt, heb je in heel wat parken openbare barbecues of kun je hele makkelijke wegwerp barbecues meenemen. Een volledige maaltijd, lekker in de buitenlucht.

Verfrissend flesje

Wat je ook kiest om je maag mee te vullen, die dorst moet ook gelest worden. Daarom neem wij graag een flesje Rueda Verdejo mee. Dit wijntje is lekker fris, licht en fruitig. Perfect om in de buitenlucht onder de zon te drinken en makkelijk te combineren met heel wat hapjes. Want doordat deze wijn uit de Ruedastreek komt, heeft hij flink wat zon kunnen pakken. Dit maakt dat hij sterker is in zijn aroma’s. Zo heeft hij sterk uitgesproken smaken van perzik en groene kruiden. En heb je niet zo’n honger maar wel gewoon zin om buiten te zitten? Ook dan is dit een overheerlijke wijn.

Heb je je picknickkleed al uit de kast gehaald?

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl