5x: Must-try wijnbarren Zwolle

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de meest knusse, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Voor wie nooit eerder in Zwolle is geweest is deze Hanzenstad zeker een aanrader. Niet alleen kun je je ogen uitkijken met alle historische gebouwen. Ook kent deze stad een aantal juweeltjes van wijn-hotspots!

Beautanica

Wat een fijne plek! De eigenaren weten een echt feestje neer te zetten. Hier kun je borrelen of dineren (of allebei) op een laagdrempelige, maar sfeervolle manier. Met wijnen op tap of aan de bar. Toe aan iets nieuws? Ze serveren hier ook erg lekkere (wijn)cocktails! De boom in het midden van de zaak is een echte eyecatcher. Eens in de zoveel tijd organiseren ze de Beautaniclub, en wordt de vloer omgetoverd tot club (yes, inclusief boom vol toffe lampjes)! 

 

Grand Café Hetwijnhuis

Al sinds 1821 is Grand Café het wijnhuis te vinden op deze historische locatie in het oudste deel van Zwolle. Het schijnt zelfs dat er daarvoor ook al een wijnhuis zat op precies dezelfde locatie. Toch is deze plek zeker niet oubollig of stoffig. Met een klassieke uitstraling kan elke wijnliefhebber zich hier op-en-top thuis voelen.  

 

In Den Hoofdwacht

In dit historische pareltje van Zwolle, aan de noordzijde van de Grote Kerk, weten ze wat kwaliteit is. Met uitgebreide menukaart en hun ‘by the glass’ systeem, weten ze elke gast een unieke (wijn)ervaring te bieden.

 

D’Andreas

Hoe belangrijk eten en wijn voor de Italianen is merk je pas echt in dit restaurantje. Groot is het niet, maar als je hier binnenloopt waan je je direct in Bella Italia. Je hoeft je hier totaal geen zorgen te maken over keuzestress, ze geven je alleen de keuze tussen vier, vijf of zes gangen. Wat ook niet altijd even makkelijk is!

 

Wijnbar OAK

Het hele jaar door kun je bij OAK genieten van de smaakvolste hapjes en wijntjes. In de zomer op hun ruime en sfeervolle terras buiten, en in de winter op de knusse bankjes binnen. Iets lekkers geproefd? Dan kun je altijd een flesje mee naar huis nemen vanuit de wijnwinkel van OAK. En in de zomer hebben ze voor de echte liefhebbers zelfs hun eigen festival!

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl