Vier toegankelijke wijnregio's om te ontdekken

Ben je op zoek naar een winecation, maar heb je geen zin om dagen te reizen? Dan hebben wij vier toegankelijke wijnregio's voor je op een rijtje gezet om aan je winecraving toe te geven.

Zuid-Limburgse Heuvelland, Nederland

Jawel, een wijnregio in eigen land. Op slechts 2 uur rijden van Utrecht vind je een gebied dat doet denken aan Frankrijk, met groene heuvels vol wijnranken. Door de bijzondere mergelbodem is dit gebied uitermate geschikt voor wijnbouw. Je kunt er genieten van verschillende wijnroutes en wijnproeven bij verschillende wijnhuizen. Bovendien kun je op bijzondere plekken overnachten, zoals bij Domein Holset, een bruisend wijnhuis met een sfeervolle B&B.

Champagnestreek, Frankrijk

Een beetje verder weg, maar nog steeds goed te bereiken met de auto, is de Champagnestreek. Op 4,5 uur rijden van Utrecht bevind je je in een wijnwalhalla dat het hele jaar door te bezoeken is. Elk seizoen heeft zijn charme. Wil je de oogst meemaken met bijbehorende champagne oogstfeesten? Bezoek dan in september of begin oktober. Vaak bieden de champagnehuizen in deze maanden verschillende activiteiten aan, zoals druiven plukken en lunchen in de wijngaard.

Rheinhessen, Duitsland

Op 4 uur rijden naar het zuidoosten vind je Rheinhessen, een wijnstreek in Duitsland met maar liefst zesduizend wijnhuizen. Hier is 71% van de wijn witte wijn en 29% rode wijn. De witte druiven riesling en müller-thurgau zijn erg populair, maar uniek is de witte druivensoort scheurebe. De blauwe druiven worden er steeds meer geplant vanwege de opwarming van de aarde, en de blauwe druivensoorten dornfelder, spätburgunder (pinot noir) en portugieser gedijen er goed. Worms is een grote plaats in Rheinhessen en een perfecte uitvalsbasis om de verschillende wijnhuizen te bezoeken.

De Achterhoek, Nederland

De Achterhoek is een van de grootste wijnstreken van Nederland, waar je zo'n twintig wijngaarden kunt vinden. Jaarlijks worden er tienduizenden liters rode, witte en rosé kwaliteitswijnen geproduceerd. Je kunt hier genieten van een fietsrit langs de wijngaarden, rondleidingen, wijnproeverijen, wijnfeesten en volledig verzorgde arrangementen, inclusief overnachting tussen de ranken. Kortom, voor ieder wat wils en dat in eigen land!

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl