Leukste restaurants in Utrecht om te wijnen

Je hoeft niet altijd naar een wijnbar te gaan om een lekker wijntje te kunnen scoren. Er zijn genoeg restaurants die ook heerlijke wijnen op de kaart hebben staan. En wij bij AndGrapes zijn niet alleen gek op wijn, maar houden ook van lekker eten. Daarom hebben we zeven restaurants in Utrecht waar jij terecht kunt voor de perfecte wijnspijscombinaties!

Kaasbar Utrecht

Als je gek bent op kaas, moet je een keer naar de Kaasbar. Je hebt hier twee opties. De eerste is door plaats te nemen aan de bar. Om de bar heen is een draaiende band waar verschillende kazen langskomen. En als je een lekker kaasje ziet, kan je hem van de band afpakken. De tweede optie die de Kaasbar biedt is voor de mensen met grote trek. Je kan dan plaatsnemen in de fonduebar, waar je kan kiezen uit drie verschillende soorten kaas. Uiteraard krijg je ook lekkere hapjes erbij die je in de kaas kan dippen. Maandag tot en met donderdag geopend van 17:00 tot 00:00, vrijdag van 15:00 tot 01:00, zaterdag van 13:00 tot 01:00 en zondag van 14:00 tot 00:00. De fonduebar is geopend van zondag tot en met donderdag van 17:00 tot sluitingstijd.

Café Carèl

Om in de kaasstemming te blijven, kan je bij Café Carèl ook terecht voor kaasfondue. Een lekkere combinatie is door een portie Franse frietjes erbij te bestellen en die te gebruiken als dip bij in je kaas. Maar je kan hier nog meer eten bestellen dan alleen kaasfondue. Café Carèl is namelijk een Frans shared dining restaurant, waar je onder andere paté, burrata en steak tartare kan eten. Maandag tot en met donderdag geopend van 15:00 tot 00:00 en vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 01:00.

The Streetfood Club

Nog een shared dining restaurantje, maar dan serveren ze hier verschillende soorten keukens! Je kan gaan voor gyoza, ceviche van zeebaars, gefrituurde kip en nog veel meer. En naast het lekkere eten is er ook aandacht besteed aan het restaurant zelf. Je kan plaatsnemen in drie ruimtes, waarvan ze allemaal uniek zijn ingericht. Zo heb je een ruimte die je kunt vergelijken met een soort kas, waar het plafond bestaat uit glas dat natuurlijk licht binnenlaat. En er is ook met zorg aandacht besteed aan de details, zoals de bloemige gordijnen en de planten die stijlvol in het midden van de zaal staan. Zondag tot en met donderdag geopend van 12:00 tot 00:00, vrijdag van 12:00 tot 01:00 en zaterdag van 12:00 tot 02:00.

Miyagi & Jones

Nog zo’n streetfood restaurantje is Miyagi and Jones. Naast dat ze een uitgebreide wijnkaart hebben, kan je hier ook heerlijke hapjes eten uit de oosterse keuken met een westerse toevoeging. Zo vind je op het menukaart gegrilde zalm en champignons in teriyakisaus. En als je niet kan kiezen, kan je gaan voor het driegangen diner. Je mag hier in de eerste twee gangen twee gerechtjes uitkiezen per persoon. Zondag tot en met donderdag geopend van 16:00 tot 00:00 en vrijdag en zaterdag van 16:00 tot 01:00.

Meat & More

Voor wie houdt van een goed stuk vlees, moet zeker even een keertje bij Meat & More langs. Ze hebben een speciale koelcel, waar ze hun vlees laten rijpen. Dit proces heet dry ageing en daardoor krijgt jouw stukje een heerlijke volle smaak. Maar zoals de naam al doet verklappen, kan je hier ook terecht voor iets anders dan vlees, zoals een tonijnsteak of truffelravioli. En de wijnkaart bij Meat & More is ook zeker een kijkje waard. Zondag tot en met donderdag geopend van 12:00 tot 23:00 en vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 00:00.

De Markt

Fan van de Italiaanse keuken? De Markt tovert diverse gerechten voor jou op tafel. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een heerlijke carpaccio, een parmaham pizza of gnocchi met paddenstoelen. En als je toch iets anders wil dan een Italiaanse hap, kan je ook iets anders kiezen, zoals een kabeljauw of een stuk buikspek. De Markt bevindt zich midden in het centrum van de Domstad in een smal, schattig straatje. Als je dus alleen langs wilt gaan voor een lekker wijntje, is het een aanrader om plaats te nemen op het terras. Daar komen genoeg mensen voorbij, zodat jij kan genieten van het levendige en gezellige sfeertje. Zondag tot en met donderdag geopend van 12:00 tot 00:00 en vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 00:00.

Ubica

Het pand waar Ubica gevestigd is, heeft een bewogen geschiedenis. In de jaren 80 werd het gebouw zwaar getroffen door een grote brand. Na een aantal jaar van leegstand werden de panden gekraakt door een groep krakers die het gebouw opknapten. Uiteindelijk werd het pand verkocht, en sinds 2014 is Ubica er gevestigd. Naast een heerlijk diner, kan je bij Ubica ook terecht voor een High Wine in hun eigen wijnkelder. Zondag tot en met donderdag geopend van 10:00 tot 01:00 en vrijdag en zaterdag 10:00 tot 02:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl