Deze 5 wijngaarden in Zuid-Afrika moet je bezoeken!

Ben jij klaar voor een virtueel reisje? Wijn drinken tussen uitgestrekte wijngaarden met een zonnetje op je koppie. Klinkt als een feestje, toch? In dit artikel neem ik je mee naar één van mijn favoriete landen, namelijk Zuid-Afrika. De wijnen daar staan bekend om hun complexiteit en rijke smaken. Het land heeft een eeuwenoude wijntraditie en is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijngaarden. Van Constantia (dat op Uber-afstand van Kaapstad ligt) tot Paarl, waar je elke vijf minuten langs de weg een wijngaard ziet. Dit zijn mijn vijf favoriete wijngaarden in Zuid-Afrika.

Dit zijn mijn vijf favoriete wijngaarden in Zuid-Afrika.

Beau Constantia

Op slechts 20 minuten afstand van het centrum van Kaapstad bevindt zich Beau Constantia. Wist je dat dit vroeger een geitenboerderij was? Het was de eerste wijnboerderij die ik bezocht in Zuid-Afrika en ik werd er direct verliefd op! Hun collectie Family Range of Wines is vernoemd naar de eigenaren (familieleden) van Beau Constantia. Het moderne gebouw, omringd door prachtige wijngaarden, is een ware blikvanger. Je kunt het uitzicht bewonderen terwijl je in hun proeflokaal een wijnproeverij doet. Het is echter belangrijk om te reserveren, want de mooiste plekjes in de proefruimte zijn erg gewild. Je kunt hier trouwens ook een geweldige kaasplank van hun restaurant Chefs Warehouse bestellen. Dat is ook zeker een aanrader om te gaan eten, maar let op: het restaurant is ook zeer populair, dus reserveer op tijd!

Buitenverwachting

Buitenverwachting is een wijnmakerij die bekend staat om zijn prachtige wijnen en prachtige locatie in de Constantia-vallei van Kaapstad. De perfecte plek om te genieten van een heerlijk diner terwijl je geniet van het prachtige uitzicht vanuit het restaurant. Je kunt ook genieten van een heerlijke lunch in de schaduw van de bomen. Dat is wat mij zo aansprak aan deze wijnboerderij, ik zag mijzelf hier zo de hele dag borrelen met picknickkleedjes en de geweldige borrelplanken van het bedrijf zelf.

Babylonstoren

Je kunt niet gaan wijnproeven in Franschhoek zonder een bezoekje te brengen aan Babylonstoren. Babylonstoren is niet alleen een wijngaard, maar een hele boerderij waar alles van het land komt, en dat proef je. Het personeel op Babylonstoren genoot duidelijk van hun werk en maakt je ervaring onvergetelijk. De prachtige tuinen waren goed onderhouden en gevuld (dus een wandelingetje hierdoorheen is een heel goed idee). De ultieme favoriet hier? De rosé. Na het proeven hiervan wil je direct een extra koffer bijboeken.

Plaisir de Merle

Plaisir de Merle is een schilderachtig landgoed gelegen in Franschhoek. Het landgoed is klein, maar heeft een prachtige tuin met uitzicht op de bergen. Bij aankomst word je vriendelijk ontvangen en naar een mooie grote ruimte gebracht. Het personeel vraagt naar je persoonlijke smaak en stelt vervolgens een proeverij op maat voor je samen. Als het lekker weer is, kun je heerlijk gaan zitten onder de grote oude eikenboom. De witte melange genaamd Le Petit Plaisir was een van onze favoriete wijnen die we geproefd hebben. Als je in Franschhoek bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Plaisir de Merle voor een heerlijke wijnproeverij en een prachtige omgeving. Je kunt hier overigens ook komen met de wijntram van Franschoek! Zo kun je nog een wijntje extra drinken.

Steenberg

Een combinatie van stijl, sfeer en uitstekende wijnen die je niet mag missen. De rit ernaartoe biedt een adembenemend uitzicht op de bergen en veel groen, ik heb het over Steenberg in Constantia. Bij aankomst werden we begroet door een deskundige en leuke ober die ons begeleidde bij de wijnproeverij. We genoten van de buitenomgeving en de geweldige selectie wijnen die we geproefd hebben. Wat Steenberg nog specialer maakt, is de bizar mooie architectuur en het vriendelijke personeel dat er werkt. Het is een modernere wijnproeverij, wat misschien niet ieders smaak is, maar het is zeker een unieke ervaring.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl