7x: Must-try wijnbarren in Den Haag

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner, AndGrapes heeft de meest knusse, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Met vandaag 7 hotspots in Den Haag. Cheers!

1. Basaal

Basaal maakt hun naam op alle fronten waar. Door een seizoensgebonden menu te serveren in combinatie met Europese en biodynamische wijnen, houden ze het lokaal en simplistisch. Dat ze daardoor een Bib Gourmand vermelding hebben gekregen in de Michelin Gids is dan ook zeker geen verrassing. Dit betekent namelijk dat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Ze zijn van donderdag tot maandag open vanaf 17:30 en op zondag vanaf 12:00.

2. De filosoof

Deze wijnbar focust zich op wijnlanden die je zeker zullen verbazen! Van het land zelf tot de smaak van de wijnen. Gecombineerd met een interessant menu uit het Midden-Oosten. Wijsheid alom! Dinsdag en woensdag open van 17:00 tot 23:00. Vrijdag tot en met zaterdag van 15:00 tot 23:00 en op zondag tot 20:30.

3. Café Bleu

Niet alleen hun Instagram ziet er uitnodigend uit, ook de gerechten en wijnflessen zijn stuk voor stuk kunstwerken! Waan je in Parijs, met de puurste en lekkerste wijnen. Elke dag (behalve maandag) open vanaf 15:00.

4. Winebar Bouzy Denneweg

In dit Haagse pareltje staan genieten en gezelligheid op nummer één. Met lekkere hapjes en zorgvuldig uitgezochte wijnen door sommelier Martijn Verbruggen, waarvan ze sommige wijnen zelfs direct bij de wijnboer halen. Maandag tot en met zondag geopend vanaf 15:00.

5. Wicked Wines

In de zomermaanden is deze spot een echte aanrader. Dan kan je op zijn Frans genieten op het knusse Anna Palowna plein. Maar ook in de wintermaanden zorgen ze voor een knusse sfeer binnen in het restaurant. Het leuke is dat ze hier de wijnen combineren met experimentele Aziatische gerechtjes. maandag tot en met donderdag open vanaf 15:00, vrijdag tot en met zondag vanaf 12:00.

6. Restaurant kurk

Bij Restaurant Kurk kan je niet alleen terecht voor een uitgebreide wijnproeverij of een rustig avondje uiteten. Ze organiseren bijvoorbeeld ook een zondagse bubbel-brunch. Dit restaurant heeft een prachtig op het menu afgestemde wijnkaart. Maar ook als je zin hebt in alleen een klein oestertje naast je wijn is dat mogelijk; slurp bijvoorbeeld op een woensdag een keer een oestertje naar binnen op de oesternight. Van woensdag tot en met zaterdag open van 16:00 tot 23:00.

7. Tommy’s en Zuurveen

Hoewel dit meer een restaurant is dan een echte wijnbar, zijn de wijnen van dit restaurant ook zeker de moeite waard om een keertje te proberen. Dé locatie om culinair te genieten. Dinsdag open van 17:00 tot 22:00 en woensdag tot en met zondag vanaf 12:00 tot 22:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl