De zomerse must-have: Vinho Verde

De zon schijnt, de temperaturen stijgen en je bent klaar om samen met je vrienden te genieten van die heerlijke lange zomerdagen. Wat ontbreekt er nog? Juist, een verfrissend glas Vinho Verde! Deze Portugese wijn is de ultieme dorstlesser voor zowel lente als zomer, perfect voor thuis, op het terras of tijdens een picknick. En als je het echt goed wilt doen, probeer dan eens de Bico Amarelo van Esporão – de wijn die jouw zwoele zomerdagen compleet maakt!

Waarom Vinho Verde?

1. Licht en verfrissend: Vinho Verde staat bekend om zijn lage alcoholpercentage, meestal rond de 9-12%. Dit maakt het dé perfecte wijn voor een zomerse dag, omdat je lekker kunt doordrinken zonder snel oververhit te raken. Al is het natuurlijk altijd belangrijk om met mate te drinken. Ideaal voor een middagje in de zon!
2. Heerlijke smaakexplosie: denk aan smaken van citrus, groene appel en een vleugje tropisch fruit. De lichte sprankeling in sommige Vinho Verdes geeft je het gevoel alsof je een beetje zomer in je glas hebt gevangen.
3. Foodie heaven: of je nu van zeevruchten houdt, een salade-fan bent of liever lichte kipgerechten eet, Vinho Verde past overal bij. Het is de ideale wijn om te combineren met zomerse gerechten.
4. Portemonnee-vriendelijk: geen zin om veel geld uit te geven aan een fles wijn? Vinho Verde is vaak betaalbaar, dus je kunt genieten zonder je bankrekening te plunderen.

Bico Amarelo: de ster van Esporão

Op zoek naar een dikke vette Vinho Verde tip? Daar issie' dan.

Bico Amarelo knalt je glas uit met frisse aroma's van citrus en groene appel, gecombineerd met een subtiele minerale ondertoon. Deze wijn moet je lekker koeltjes serveren voor de ultieme frisheid en levendige zuren.

Perfect voor de picknick of op het balkon

Dé wijn voor de zomer, of je nu lekker thuis bent, op het terras zit of een picknick houdt in het park. Het lagere alcoholpercentage zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt genieten van meerdere glazen. Neem een gekoelde fles mee naar het park (dan komen de smaken het beste tot zijn recht) en geniet van een zomerse lunch met je vrienden. Wat lekkere hapjes erbij en je hebt echt een middag voor de in boekkies.

Gooi 'm in een lekker goed wittewijnglas en geniet van een fris zomers wijntje ook heerlijk bij lichte zomergerechten, zonder je rekening te plunderen. Deze kost namelijk maar €7,95.-

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl