7x: Must-try wijnbarren in Nijmegen

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Deze keer zijn we in Nijmegen. Als een van de oudste steden van Nederland heeft Nijmegen tal van historische en sfeervolle pleintjes en straatjes waar genoeg te zien en te doen is! Hier zijn zeven wijn-hotspots voor jou om helemaal te genieten.

1. Wijn bij Arentz

Wijnbar Arentz is opgericht vanuit een heel mooi ideaal, waar wij ons als AndGrapes volledig bij aansluiten: wijn toegankelijker maken voor iedereen. Met ruim 500 flessen wijn op de kaart, waarvan 25 open, moet dit aardig lukken. Dat ze ook nog eens werken met de coravin helpt al helemaal met het toegankelijk maken van de mooiste en lekkerste wijnen. Ze zijn in 2020 dan ook uitgeroepen tot wijnbar van het jaar. Loop gerust een keertje naar binnen, want reserveren kan niet. Ze zijn open van woensdag tot en met zondag van 16:00 tot 00:00 en in het weekend al vanaf 14:00. Alleen op zondag gaan ze ietsjes eerder dicht om 20:00.

2. Wijnbar Lebowski

Bij Lebowski kun je het hele jaar door genieten van de meest diverse wijnen. Om zo gebalanceerd mogelijk te blijven, wisselen ze de wijnen op basis van seizoenen en zorgen ze voor een interessante en verrassende afwisseling in het assortiment. Dinsdag tot en met donderdag zijn ze open van 15:00 tot 00:00. Op vrijdag van 15:00 tot 01:00. Op zaterdag en zondag zijn ze open vanaf 14:00 tot 01:00 op zaterdag en tot 22:00 op zondag.

3. Buskens

Wijnbar Buskens is vernoemd naar de architect van het historische pand dat oorspronkelijk een café was voor de Amersfoortse Phoenixbrouwerij. Als je bij Wijnbar Buskens een wijntje uitzoekt, garanderen ze je dat deze niet alleen lekker is, maar dat het een hele belevenis is. Zo doen ze hun best je altijd te blijven verrassen met de lekkerste wijnen. Maandag tot en met zondag zijn ze open voor lekkere drankjes van 12:00 tot 00:00. De hapjes kun je tot 22:00 bestellen.

4. Nostra

Op zoek naar een culinaire dagbesteding? Nostra is een van de weinige wijnbars die alleen voor de lunch open is. Zo combineren ze de lekkerste gerechtjes met de mooiste wijnen. Kun je niet kiezen? Laat je verrassen met de High Wining die dagelijks beschikbaar is met smakelijke kleine hapjes en twee glaasjes wijn. Elke dag zijn ze open van 10:00 tot 19:30.

5. Ultimo

De eigenaar en chef-kok van deze wijnbar aan de Maas heeft inspiratie opgedaan over de hele wereld om zijn gasten te verwennen met simpelweg overheerlijk eten en fantastische wijnen. Het ultieme fusionrestaurant, waar de beste smaken van de hele wereld zijn samengesmolten met verse en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Met 25 open wijnen kunnen ze je dan ook altijd een lekker glaasje aanbieden bij de gerechtjes. Woensdag tot en met maandag kun je hier terecht van 17:30 tot 23:00. Alleen op dinsdag zijn ze gesloten.

6. La belle Excuse

Dit restaurant is een klein beetje Frankrijk in Nijmegen. De Franse eigenaar heet je welkom met al het moois en lekkers dat de Franse keuken te bieden heeft. Daarnaast adviseren ze je het liefst persoonlijk over de zorgvuldig uitgekozen wijnen. Op woensdag en donderdag open van 17:00 tot 00:00, vrijdag en zaterdag van 16:00 tot 17:30 en op zondag van 16:00 tot 00:00.

7. Glaswerk

Niet alleen geven de mannen van Glaswerk wijncursussen, ze schenken nu ook hun kennis over in de tofste wijnen in hun wijnbar. Loop rustig naar binnen voor een plekje aan de eetbar of op het terras of reserveer van tevoren. De hele week kun je hier terecht voor heerlijke wijntjes en hapjes, vanaf 12:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl