5x: Must-try wijnbarren in Amersfoort

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de meest knusse, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Deze keer zijn we in Amersfoort.

Zuster Margaux

Ondanks dat deze wijnbar dezelfde naam draagt als een van de beroemdste Franse wijnregio’s, schenken ze in dit voormalige klooster wijnen van over de hele wereld. Elke week schenken ze andere wijnen zodat de wijnkaart altijd een verrassing te bieden heeft. Behoefte om helemaal in de watten te worden gelegd? Bestel dan eens een High Wine waar je begint met een lekker bubbeltje en hun eigen Plateau Margaux, geserveerd krijgt met vier proefglaasjes wijn. Donderdag en vrijdag geopend vanaf 17:00 en zaterdag en zondag vanaf 15:00 (zondag tot 22:00).  

De bijzaeck

Bij de Bijzaeck is wijn de prioriteit. Hier kun je genieten van de meest diverse wijnen uit alle hoeken van de wereld. Vier het einde van de dag met een lekkere borrel en een klein hapje uit de keuken. Woensdag en donderdag geopend van 16:00 tot 01:00, vrijdag van 16:00 tot 02:00 zaterdag van 15:00 tot 02:00 en zondag van 15:00 tot 20:00.

BREL

In het historische hart van Amersfoort vind je Brel. Als je hier naar binnen stapt, heb je echt het gevoel dat je het Nederlandse Amersfoort hebt ingeruild voor Parijs. Met Franse chansons op de achtergrond, indrukwekkende schilderijen aan de muren en een á la carte menu met de meest culinaire hapjes.

Vino Brasa

Als ze ergens goed zijn in wijn drinken en goede gerechtjes bedenken (en al helemaal de combinatie van beide) is het in Spanje. Gelukkig is het niet nodig om helemaal naar het zuiden af te reizen voor dit smaakmakende hoogtepuntje. Bij Vino Brasa kun je namelijk genieten van de authentieke Spaanse keuken met een breed assortiment van Spaanse wijnen. Elke dag geopend vanaf 17:00.

Merlot

Om ervoor te zorgen dat je een warm en welkom gevoel krijgt als je binnenloopt, hebben ze bij merlot een uitnodigende uitstraling met de meest hartverwarmende wijnen op de wijnkaart. Chef Michael zorgt ervoor dat je naast je wijntje ook nog eens met een vol buikje weer de deur verlaat met zijn Frans-Vietnamese keuken. Dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 17:30.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl