7x: Must-try wijnbarren in Maastricht

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Vandaag gaan we naar het zuidelijke Maastricht. Dit prachtige stukje Nederland kent met zijn heuvels en prachtige natuur een erg vruchtbare grond. Niet voor niets heb je hier dus overheerlijke wijntjes van eigen bodem! Voor een wijnliefhebber is het daarom geen straf om af te reizen naar het walhalla van Nederlandse wijn.

1. Via Mucca

Bij Via Mucca kom je direct binnen in een gezellige wijnsfeer. Met alle wijnflessen zorgvuldig uitgestald in de kasten langs de wand. Hier kom je allerlei prachtige wijntjes tegen uit zowel de nieuwe als de oude wereld. En voor de lekkere trek hebben ze heerlijke borrelplankjes die perfect passen bij alle wijn. Van woensdag tot en met zondag zijn ze open vanaf 15:00.

2. Toscanella apuana

Als je het de Italianen moet vragen, kun je wijn en dineren niet los van elkaar zien. Bij Toscanella creëren ze de beste traditionele Italiaanse gerechten met een moderne twist. Door alleen gebruik te maken van verste ingrediënten ben je hier verzekerd van heerlijk eten. Waan je in het prachtige Toscane met een tagliata alla Fiorentina en een heerlijk glaasje chianti. Dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12:00 tot 22:00.

3. Wienkontor bk7

De Wienkontor is een wijnbar met een mooi stukje geschiedenis. Gelegen in de oude werfkelder van een veempakhuis, waar vroeger de kwaliteit van bier, wijn en graan werd gecontroleerd, hebben ze vastgehouden aan alleen het beste van het beste. Nu hebben ze een heerlijk gebalanceerde wijnkaart. Met nieuwe en oude wereld, traditionele en vernieuwende wijntjes. Ook hebben ze een oogje voor biologische en lokale wijntjes, want dat kunnen ze wel in Limburg! Op dinsdag zijn ze open van 20:00 tot 01:00, woensdag en donderdag van 17:00 tot 23:00, vrijdag van 16:00 tot 23:00, zaterdag van 14:00 tot 00:00 en zondag van 14:00 tot 22:00.

4. Kaasbar

Hoewel ze hier gespecialiseerd zijn in kazen, weten ze bij de Kaasbar als geen ander hoe lekker wijn is bij de kaas. Daarom hebben ze een speciaal arrangement met bijpassende kaasjes en wijntjes. Maandag tot en met donderdag geopend van 15:00 tot 01:30, vrijdag en zaterdag vanaf 12:00 tot 2:30 en op zondag van 12:00 tot 01:30.

5. Wijnrestaurant Mes Amis

Bij Mes Amis laten ze je zien wat echte Limburgse kwaliteit is. De vruchtbare bodem wordt gebruikt als onuitputtelijke inspiratiebron voor zowel het keukenteam als de vinoloog. Zo weten ze je altijd te verrassen met een waanzinnig menu. Maandag tot en met zaterdag geopend van 17:30 tot 00:00.

6. Café Sjiek

Sjiek is meer een woonkamer dan restaurant. In het oudste eetcafé van Maastricht kun je genieten van een heerlijk glas wijn, een goed gesprek en lekkere hapjes en gerechtjes. Op de kaart hebben ze lokale, simpele maar vooral erg lekkere gerechtjes staan die je kan combineren met zorgvuldig uitgezochte wijntjes. Café Sjiek is van maandag tot en met vrijdag open van 17.00 tot 23.00 uur. En op zaterdag en zondag van 12.00 tot en met 23.00.

7. Cinq

Last but not least: Restrobar Cinq. In het hart van Maastricht kun je genieten van een prachtige zonsondergang op het terras met een keuze uit meer dan zeventig wijnen en heerlijke culinaire maar ook simpele gerechtjes. Zondag tot en met donderdag open van 10:00 tot 23:00 en vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 01:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl