6x: Must-try wijnbarren in Eindhoven

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Deze keer zijn we in Eindhoven. In deze stad hebben ze altijd al naar de toekomst gekeken, met innovatie, technologie en design in het bijzonder. Eindhoven is niet alleen de lichtstad vanwege Philips en de gloeilampen, het is een echte energieke stad met tal van wijnbars om de Brabantse gezelligheid te delen.

Lucie cocina

Loop naar binnen bij Lucie en stap zo Spanje binnen. Authentiek en intiem genieten in deze kleine maar sfeervolle ruimte. Proef al het lekker dat de Spaanse gastronomie te bieden heeft. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kun je allerlei soorten lekkere hapjes krijgen om te delen. En de wijnen? Die zijn uitgekozen uit een selectie kleine familiehuizen met het oog op duurzaamheid, passie en ambacht. Zo krijg je alleen de mooiste karakters en de lekkerste smaken. Natuurlijk het grotendeels uit Spanje, al zijn er een paar kleine uitzonderingen gemaakt. Lucie is open op maandag en woensdag vanaf 11:00 en donderdag tot en met zondag vanaf 10:00.

L’Avenue Vin & Cuisine

Franse wijnbar op De Kleine Berg in het centrum van Eindhoven. Met wereldse wijnen en kleine hapjes om te delen krijg je hier gegarandeerd een mooie avond. Met meer dan honderd wijntjes en een ‘sharing is caring’ concept in de keuken weet gastvrouw Sabrina met haar team een onvergetelijke avond of middag te verzorgen. Dinsdag tot en met zondag geopend van 12:00 tot 23:00 en op maandag vanaf 15:00.

Lutz Gastrobar

Als een echte gastrobar laat Lutz je zien hoe je gewoon een gezellige avond kan hebben met lekkere en verrassende hapjes en wijntjes. Of je nu komt voor de lunch, diner of borrel (of allemaal). Alle gerechtjes zijn met liefde en passie samengesteld om in toegankelijke luxe te kunnen genieten. Geen gedoe, maar wel erg lekker. Geopend van zondag tot en met donderdag van 12:00 tot 23:00 en op vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 01:00.

Dijk9

Je weet dat je goed zit in een restaurant als de eigenaren trots zijn op het eten en de wijnkaart. Zo zit dat ook bij Dijk9. Een klassiek menu in een modern jasje maakt het mogelijk om te spelen met de wijnen. Nu scheelt het dat ze wel veertig wijnen per glas beschikbaar hebben en daarnaast nog 150 per fles. Wil je graag meer leren over wijn? Ze hebben ook toffe wijnproeverijen voor beginners of gevorderde waarin je alles leert wat je moet weten. Maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 12:00 tot 21:00. En op vrijdag en zaterdag ietsjes langer, tot 21:30.

Bistro Sophie

Op het Wilhelminaplein vind je deze stijlvolle bistro waar je terecht kan voor een verzorgd, maar ontspannen avondje uit. Laat je verrassen met de Chefs menu, of kies al je gerechtjes zelf uit. En de wijnen zijn zorgvuldig op dit menu uitgekozen uit alle hoeken van de wereld. Of je nu gaat voor de bekende klassiekers of je je laat verrassen door onbekende pareltjes. Bistro Sophie is van maandag tot en met zaterdag geopend van 17:00 tot 00:00.

Bodega by Zarzo

Naast sterrenrestaurant Zarzo en restaurant Zuid bevindt zich de wijnbar van dezelfde eigenaar en chef-kok Adrian Zarzo. In de sfeervolle Bodega kun je terecht voor een borreltje met kleine bites en heerlijke wijnen. Maandag tot en met zaterdag geopend van 17:00 tot uiterlijk 00:00, en op zondag vanaf 13:00 tot 22:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl