Alle partners

Alle partners

Wijnhuizen

Esporão

Wijnhuizen

Esporão

Vruchtbare bodems, uniek microklimaat en een geweldige visie op duurzaamheid. We hebben het over het wijnhuis Esporão.

Vruchtbare bodems, uniek microklimaat en een geweldige visie op duurzaamheid. We hebben het over het wijnhuis Esporão.

Bezoek website

Producten

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Heading

text

Esporão is een heel tof wijnhuis van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie met drie locaties in Alentejo, Douro en de Minho regio. Esporão werkt volledig volgens de regels van de biologische landbouw en behoort tot de beste wijnproducenten van Portugal. Jaarlijks ontvangen zij meer dan 50.000 wijntoeristen, aangetrokken door de prachtige omgeving, de olijfolie molen en het Herdade do Esporão restaurant.

Quinta Do Ameal

Bij een bezoek aan Quinta do Ameal waan je je in een andere wereld. Het eeuwenoude wijngoed ligt in het groene noorden van Portugal aan de rivier de Lima, omringd door naald-bomen, notenbomen en citrus-bomen. De nabijgelegen Atlantische Oceaan drukt zijn stempel op het klimaat: een gem. temperatuur van zo’n 15 graden en veel regenval zorgen voor een koel, nat klimaat waarin alleen bepaalde inheemse druivenrassen zich thuis voelen. Zoals de Loureiro, de druif waarin Quinta do Ameal zich heeft gespecialiseerd. In dit bijzondere klimaat, op een ondergrond van diepe, vruchtbare granietbodems geeft hij minerale wijnen met mooie zuren en een groot rijpingspotentieel. Het huis behoort tot de top van de Vinho Verde. De wijnen worden geschonken in de beste restaurants ter wereld en vallen regelmatig in de prijzen.

De wijngaarden van Esporão liggen perfect, met een top microklimaat en vruchtbare bodems. Hierdoor groeien de druiven Loureiro, Alvarinho en Avesso hier als een malle, wat zorgt voor de frisse en aromatische Bico Amarelo Vinho Verde. Het wijnhuis gebruikt zowel oude als nieuwe technieken om wijnen te maken die echt het karakter van hun herkomst laten zien.

Met meer dan 15 jaar ervaring aan het roer, zorgt wijnmaker Lourenço Charters ervoor dat elke fles aan de hoge standaard van Esporão voldoet. De wijnen zijn fris, licht en helemaal naturel, zonder toegevoegde suikers of bubbels, wat hun pure smaak benadrukt.

Esporão is ook helemaal into duurzaamheid, wat perfect past bij de trend van bewuster consumeren, vooral onder jongeren. Daar worden wij heel blij van. De wijnen van Esporão zijn een uitdrukking van hun herkomst, gemaakt met liefde en aandacht, en bieden een echte 'smaak' van de plek waar ze vandaan komen.

No items found.