Stadswijngaard Utrecht: urban winery

Goed nieuws voor de wijnliefhebbers en groene vingers in Utrecht! De Stadswijngaard Utrecht, die in 2022 de smaakpapillen al verraste met hun eerste flesje 100% biologische witte wijn, is nu klaar om groter en druiveriger te worden.

Utrechts wijnwonder

Picture this: midden in de stad, tussen het stedelijk geroezemoes, liggen wijnranken. Dat is precies wat Stadswijngaard Utrecht is, een stukje stads wijnparadijs. Het is niet zomaar een wijngaard; het is een plek waar stad en natuur elkaar ontmoeten, waar Utrechtse grond wordt getransformeerd in vloeibaar goud (oké, witte wijn, maar goud klinkt zo lekker dramatisch).

Uitbreiding

‍Met de toevoeging van een nieuw perceel in het Máximapark, genaamd de 'Druivengaard', bereidt de Stadswijngaard zich voor om nog meer heerlijke Utrechtse wijnen te produceren. Het mooie? Deze uitbreiding is niet alleen voor wijnproductie. Het is een plek van rust, natuur en community. Denk aan zonnige middagen tussen de wijnranken, een glas biologische wijn in de hand en goed gezelschap om je heen.

Een helpende hand van wijnliefhebbers

Maar laten we eerlijk zijn, goede wijn maken kost meer dan water en zonlicht. Daarom roept Stadswijngaard Utrecht de hulp in van de lokale gemeenschap. Door financiële steun via hun crowdfunding campagne op Crowdaboutnow, kan iedereen een stukje van deze groene droom bezitten. En natuurlijk, wie helpt krijgt ook wat terug – denk aan exclusieve proeverijen, jouw naam op een wijnstok, of misschien wel een flesje van de eerste batch van de Druivengaard!

Oproep

Het is tijd om onze stadsgroene vingers uit de mouwen te steken en deel uit te maken van iets speciaals. Dus, als je net zo enthousiast bent over lokale, duurzame en oh-zo-heerlijke wijn als wij, spring dan op de wijnkar en steun Stadswijngaard Utrecht. Dat doe je via dit linkje.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl