Oocker Amsterdam wint de titel Winebar of the Year!

De bruisende wijnscene van Nederland heeft een nieuwe kampioen: Oocker Amsterdam is afgelopen week uitgeroepen tot de Winebar of the Year. Tim Meyer Viol, Niels van der Werf en hun gepassioneerde team wisten deze felbegeerde titel in de wacht te slepen, en dat werd gevierd bij Paskamer Amsterdam, de winnen wijnbar van vorige jaar!

De jury, een mix uit de wijn- en gastronomiewereld, was unaniem in hun besluit.: “Een ontzettend fijne winebar met een heerlijk vibe, goede en betaalbare keuken en een duizelingwekkend wijnassortiment per glas en per fles. Bij Oocker drink je parels, bijzondere vondsten die je aan je collega’s en vrienden wilt vertellen." De jury ging in december en januari langs alle 15 genomineerde winebars en vond dat, naast de winnaar, de volgende winebars een extra vermelding verdienen: Wijnbar Proef bij Platenburg in Rotterdam, Het Wijnhuis in Zwolle, Vineria Nebbiolo in Baarn en Nic&Ik Wine and Food in Zutphen.

Naast de oorkonde ontving Oocker een prachtige box met 6 bekroonde Zuid-Afrikaanse topwijnen volgens de Platter Guide, uitgereikt door vertegenwoordiging van hoofdsponsor Wines of South Africa.

Trendwatching op en top

Toen de jury de wijnbarren bij langs werden er een aantal trends extra duidelijk. Ten eerste, het barpersoneel is tegenwoordig zo scherp als een kurkentrekker en wijnbarren poppen sneller op dan kurken tijdens Oud & Nieuw, in alle hoeken van Nederland worden meer en meer barretjes geopend. Daarnaast zijn er ook trends te spotten op de wijnkaarten. Opvallend was het aanbod van Riesling en mousserende wijnen, duidelijk inspelend op de trend van vraag naar fris, fruitig en bubbels. Vaak is een bob glas of zelf maar een slok van een wijn al mogelijk, en ook wordt het 0.0 assortiment steeds spannender.

Benieuwd naar onze favoriete wijnbarren in Amsterdam? Dat lees je hier

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl