Bijzondere wijn overnachtingen in eigen land

Droom je er weleens van om wakker te worden tussen de wijngaarden? Of slaap je graag op een bijzondere plek? Je hoeft hiervoor niet gelijk naar het buitenland te vertrekken. Ons kikkerlandje biedt namelijk genoeg unieke wijnaccommodaties waar je deze wensen in vervulling kunt laten gaan. En wij zetten er alvast 6 voor je op een rijtje.

Wijnboerderij Welgelegen

Stel je voor dat je oog in oog staat met een reusachtig wijnvat van 7.000 liter. Deze grote robuuste eikenhouten ton heeft jarenlang meegedraaid in de wijnbereiding, maar zijn werkdagen zijn nu voorbij. Hij mag gaan uitrusten bij Wijnboerderij Welgelegen. Want waar je bij een hotel een opgemaakt bed vindt, heeft Welgelegen een bijzondere slaapplek voor jou geregeld. Je kan hier namelijk slapen in dat enorme wijnvat! Naast deze beleving, heeft de boerderij ook een eigen wijngaard en kom je aan dieren ook niks te kort. Dierenliefhebbers zijn in de dieren-speelweide in goed gezelschap van paarden en Schotse hooglanders tot knuffelige geitjes.

Domein Holset

Gek op mousserende wijnen? In het Zuid-Limburgse Heuvelland ligt het BruisendWijnHuis Domein Holset, waar ze druifjes verbouwen om jou te voorzien van een glas bubbels. Je kan een rondleiding boeken door de wijngaard, waar de wijnspecialisten je meenemen tussen de druiven. Na afloop kan je drie mousserende wijnen proeven. En als je de wijngaard echt goed wil beleven, kun je blijven slapen in een van de elf kamers. Zo ook in de panoramasuite die uitzicht biedt over de wijngaard, het dorpsplein en het prachtige Heuvelland.

Wijngoed Wolf

Bij Wijngoed Wolf moet wijn niet alleen gedronken worden, maar vooral ook beleefd worden. En dat kan je zeker bij deze wijngaard, die zich vlakbij het dorp Sint-Michielsgestel bevindt. Je kunt mee met een rondleiding die je niet alleen door de wijngaard leidt, maar ook een kijkje geeft in de wijnkelder. Na de rondleiding staat er een proeverij op je te wachten, waar de wijnen van Wijngoed Wolf kunt ontdekken. En om de dag af te sluiten, blijf je slapen in een voormalige omgebouwde stal, met uitzicht over de wijngaard.

De Vrouwe van Stavoren

Aan de haven van Stavoren wacht het hotel De Vrouwe van Stavoren op je. Hier kan je een wel hele bijzondere overnachting boeken. Ze hebben niet zomaar kamers, maar acht wijnvaten van 23.000 liter en vier wijnvaten van 15.000 liter omgetoverd tot een uniek verblijf. En alsof dat nog niet speciaal genoeg is, hebben sommige wijnvaten ook nog eens een ingebouwde sauna en bubbelbad.

Wijngaard Saalhof

Bij de Saalhof heb je verschillende overnachtingsopties. Je kunt met je camper een nachtje doorbrengen op een van de camperplekken, een kamer scoren bij de B&B of een vakantiewoning boeken. Wat de vakantiewoningen extra speciaal maakt, is dat ze allemaal vernoemd zijn naar druifjes die groeien bij de Saalhof-wijngaard. Dus of je nu een nachtje wil tukken in het Wijnhuis Pinot Noir of meer fan bent van Wijnhuis Johanitter; de keuze is aan jou!

Life Contains Beautiful Things

Toe aan wat ontspanning? Bij Life Contains Beautiful Things draait alles om het rustige buitenleven. Daarom bieden ze drie boutige B&B lodges aan, midden in de stadswijngaard. Elke lodge heeft een eigen terras met uitzicht niet alleen de wijngaard, maar ook de zwemvijver. En na je sauna-sessie op het terrein, is een frisse duik in die zwemvijver precies wat je nodig hebt.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl