9x: Must-try wijnbarren in Utrecht

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de meest knusse, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Vandaag zijn we in het midden van het land: Utrecht. Of je er nu op bezoek bent en moe bent van het shoppen, of er woont en er even eraan toe bent aan een nieuwe omgeving. Utrecht is een echte hotspot als het gaat om wijn. Hier zijn 9 wijnbarren voor jou!

Lefebvre (Neude 2)

Bij Wijncafé Lefebvre weten ze wat luxueus genieten is opeen betaalbare manier. Weet je veel van wijn, maar heb je een kleinere portemonnee? Of wil je juist meer kennis opdoen of simpelweg een gezellig avondje bourgondisch genieten? Dan zit je bij Lefebvre aan het goede adres. Dit is dé plek waar passie en wijn elkaar ontmoeten. Elke dag geopend vanaf 15:00.

Ruby Rose (Korte Jansstraat 23)

Als je hier naar binnenloopt kijk je al je ogen uit door het waanzinnige interieur. Maar als je dan ook nog eens de uitgebreide wijnkaart ziet, sta je al helemaal perplex. Met lekkere hapjes om te delen en lekkere wijn om te drinken, doen ze bij Ruby Rose alles voor de wauwfactor. Elke dag zijn ze open vanaf 12:00 tot laat.

Wijnbar Kurk (lange Jansstraat 28)

Bij Kurk willen ze niets liever dan dat je simpelweg kan genieten. Ze noemen zichzelf dan ook de ‘wijnbar voor iedereen’. Want ze hebben een partij mooie én toegankelijke wijnen in huis. En op donderdagen kan je ook nog eens de lekkerste en verste oesters krijgen met zorgvuldig uitgezochte wijnen erbij. Dinsdag tot en met zondag geopend van 16:00 tot 23:30.

’t Taphuys (Mariaplaats 3)

Bij het Taphuys raak je nooit uitgeproefd, want je kunt zelfde hele avond je wijntjes uitzoeken en tappen aan de muur. Niet eindeloos wachten totdat je eindelijk wordt geholpen. Hier heb je alles zelf in de hand. Daarnaast kun je hier ook nog eens smullen van de lekkerste comfortfood. Elke dag open van 11:00 tot 01:00, en als het echt gezellig is blijven ze in het weekend nog wat langer open!

Bar Cava (Ganzenmarkt 12)

Waan je in de Spaanse Rivièra in het centrum van Utrecht. Bij Bar Cava kun je traditionele tapas bestellen met een spannende, kruidige bubbel ernaast. Meer fan van rode of witte wijn? Ook daar weten de Spanjaarden wel raad mee. Is het echt feest? Probeer dan eens een klassieke sangria! Maandag tot en met woensdag kan je hier terecht van 15:00 tot 01:00 en donderdag tot01:30. In het weekend kan je al vanaf 12:00 uur hier gaan zitten tot 02:00 op zaterdag en tot 01:00 op zondag. Ook is van donderdag tot en met zaterdag de keuken tot middernacht open! Perfect dus voor de midnight snack.  

Wijnbar & bistro ZIES (Twijnstraat 58)

Bij ZIES begrijpen ze dat wijn meer is dan smaak, het is ook emotie. Hier schenken ze Mediterraanse wijnen, maar ook bijzondere wijnen uit kleinere wijnlanden als Griekenland, Marokko, Israël en Cyprus. Benieuwd wat nu echt het verschil is tussen sommige wijnen? Bij ZIES kun je ook de ‘ZIESFlight’ bestellen waarbij je drie wijnen naast elkaar krijgt inclusief uitleg. De Wijnbar en Bistro zijn van woensdag tot en met vrijdag geopend van 16:00 tot 00:30 uur en zaterdag en zondag vanaf 12:00 tot 00:30. Ideaal dus voor een uitgebreide lunch!

Wijnbar VinVin (Predikherenstraat 19)

Iemand moet de eerste zijn, en VinVin was de eerste wijnbar van Utrecht. Hoewel ze zich vooral richten op wijnen uit Europa hebben ze ook een kleine selectie wijnen uit landen buiten Europa. Hier gaat het vooral om het verhaal achter de wijn, om de wijnervaring zo volledig mogelijk te maken. Van dinsdag tot en met donderdag open vanaf 16:00 tot 00:00, vrijdag en zaterdag kan je hier terecht vanaf 16:00 en 15:00 tot 01:00. Op zondag van 15:00 tot 20:00 om maandag weer fris aan het werk te kunnen.

Wijnbar VINO (Oudegracht 158)

In de historische ‘Winkel van Sinkel’ zit een wijnbar waarde passie voor wijn vanaf stroomt. Met Italiaanse gerechtjes komen hun wijnen volledig tot hun recht. Wijnbar Vino is een feestje voor je smaakpapillen! Open van woensdag tot en met zaterdag, van 15:00 tot 01:00.

Rubens proeflokaal (Nieuwegracht 197)

Bij Rubens proeflokaal staan gastvrijheid, gezelligheid en genieten bovenaan. Ze blijven dan ook open zolang de avond levendig is. En om hierbij een handje te helpen zorgen ze voor de ultieme wijnervaring met de leukste proeverijen. Met een lekker borrelplankje ernaast kun je daar de hele avond zoet zijn! En daar heb je niet eens een glaasje dessertwijn voor nodig.

Open op donderdag tot zaterdag vanaf 16:00 en op zondag van 15:00 tot 20:00. 

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl