Oortjes in, kurk eruit: 10 podcasts over wijn

Er gaat niets boven het genieten van een heerlijk glas wijn terwijl je jezelf onderdompelt in fascinerende gesprekken en verhalen over jouw favoriete drank. Of je nu een fervent oenofiel bent of een beginner die net de wijnwereld ontdekt, deze negen boeiende wijn-podcasts zijn perfect om je wijnsavoir-faire te vergroten - op weg naar werk, tijdens je work-out, of zelfs terwijl je je glas langzaam leegdrinkt.

 

1. Le Club & Sommeljj de Podcast

Duik elke twee weken op #winewednesday in een nieuw wijn-avontuur met Jan Jaap (@sommeljj) en Nadien (@leclubdesvins). Van het bespreken van bijzondere wijnhuizen tot uitdagende proefsessies, deze twee wijn-enthousiastelingen hebben je gedekt.

2. Proef Cast over wijn & proeven

Een intieme culinaire reis waarbij je aanschuift aan de denkbeeldige dinertafel van Jan van Lissum (proefschrift & The Wine and Food Association), Hans van de Meeberg (o.a. Misset Horeca) en Roderick Ros (o.a. Ros-O-Wine). In elke aflevering word je getrakteerd op boeiende gesprekken met prominente figuren uit de wijnwereld.

3. Wijnsnobs

In deze podcast leer je op een toegankelijke manier meer over wijn. Elke aflevering spreekt een wijnexpert en er worden uiteraard ook een paar flessen geopend. Zo leer je samen met de presentatoren meer over wijn.

4. Wijncast

Stem je af op de warme radiostem van Dennis van den Buijs van VRT en ontdek de wondere wereld van wijn. Verrijk je kennis met de boeiende verhalen achter de wijnflessen en hun makers.

5. Robuust | De Wijn Podcast

Volg Rutger Siersma en zijn uitgelezen gasten die hun wijnpassie delen. Van bijzondere wijnanekdotes tot toekomstvisies in wijnland, deze podcast brengt alles op een boeiende manier samen.

6. Wijn van Nu

Speciaal gericht op wijnprofessionals, deze podcast biedt een uitstekend platform om nieuwe inzichten te verkrijgen in het wijnvak, marketing, branding, en zelfs hoe je jezelf als wijnprofessional kunt positioneren.

7. WIJNREC

Ga mee op een tweewekelijkse reis door de wereld van wijn en eten, waarbij de presentatoren hun indrukken delen, ongemakkelijkheden en misvattingen in de wijn- en foodwereld aanpakken.

8. De Wijnstudio

Wil je je kennis over wijn naar een hoger niveau tillen? Deze podcast, afkomstig van een landelijke wijnschool en goedgekeurde programmaleverancier van de internationale Wine and Spirits Education Trust, biedt je wijncursussen op alle niveaus, wijn-spijs cursussen en zelfs wijnreizen!

9. Klare Wijn Podcast

Ga mee op een boeiende tweewekelijkse reis waarin de presentator Antoin Peeters, samen met wijnvriend Ernst-Jan Overduin, fascinerende wijnverhalen en humoristische weetjes delen in een poging wijn toegankelijker te maken voor iedereen.

10. Dutch Wine Apprentice

Duik in de wereld van wijn met de boeiende podcast van 'The Dutch Wine Apprentice'. In deze Engelstalige serie belicht Niels, een gepassioneerde wijnliefhebber uit Nederland, fascinerende wijnverhalen. Perfect voor iedereen die meer wil leren over wijn.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl