6x: Must-try wijnbarren in Breda

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Vandaag zijn we in Breda. Als er iets is waar deze Brabantse stad bekend om staat, is het haar gezelligheid, en niet alleen tijdens carnaval. Dat ze zo veel leuke wijnhotspots hebben, is dan ook geen verrassing.

Wijnbar Pinot

In het zicht van de Grote Kerk ligt een ideaal plekje om heerlijk uit te gaan. Naast wijnrestaurant is Pinot namelijk ook een wijnbar waar je kan genieten van de meest overheerlijke wijnspijs combinaties. Weet je even niet wat je moet drinken? Bij Pinot staan ze altijd klaar om advies te geven. En als je iets te vieren hebt, kun je de knusse en sfeervolle kelders (La Pinotheque) afhuren voor een privé-event. Simpele borrels, uitgebreide diners of verrassende high wines, er is heel veel mogelijk om een onvergetelijke avond te beleven. Woensdag tot en met vrijdag zijn ze geopend vanaf 18:00 en zaterdag en zondag zijn ze geopend vanaf 13:00.

Wijnbar Petit Bardot

Op het van Coothplein ligt de altijd gezellige wijnbar Petit Bardot. In de wijnbar kun je laagdrempelig maar sfeervol genieten op zijn bourgondisch. Met kleine Frans-Mediteraanse hapjes om te delen maken ze je wijnervaring helemaal compleet. En als je na je glas wijn zin krijgt om wat uitgebreider te dineren, kun je gewoon bij Petit Bardot blijven, in de brasserie ernaast. Dinsdag tot en met donderdag geopend van 11:00 tot 00:00, vrijdag en zaterdag tot 01:00 en op zondag van 12:00 tot 21:00.

De Boterhal

Ben je zelf groot fan van wijntjes, maar zit er iemand in je vriendengroep die liever bier drinkt? Dan is dit de ideale plek voor jullie. Naast wijnbar zijn ze namelijk ook een speciaalbiercafé. Met de meest inspirerende hapjes van over de hele wereld kun je hier je avond compleet maken. En om elk bezoek uniek te maken wisselen ze regelmatig van bieren en wijnen. Ze zijn elke dag geopend van 12:00 tot 02:00.

Barlucca

Barlucca haalt het beste uit Italië naar Breda. Met fantastische wijnen en een wisselend maar inspirerend Italiaans menu leggen ze je hier helemaal in de watten. Naast de standaardwijnen hebben ze een handgeschreven boekje met de echte Italiaanse wijnen, zodat je het gevoel krijgt dat je op een Italiaanse piazza zit. Maandag tot en met zondag zijn ze geopend van 17:00 tot 22:00, op dinsdag zijn ze gesloten.

Bar Copa

Bar Copa is een echte specialist in borrelen op zijn Spaans. En laten de Spanjaarden nu net goed zijn in het maken van borrelhapjes en wijn(cocktails). Gevestigd in een historisch oand van de kerk, hebben ze deze plek omgebouwd tot de ideale borrelbar. Donderdag geopend van 15:00 tot 23:00, vrijdag en zaterdag van 15:00 tot 00:00 en zondag van 14:00 tot 23:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl