60.000 liter vloeibaar goud verloren

In een scenario dat meer weg heeft van een wijnliefhebbers nachtmerrie dan realiteit, heeft een brutale inbreker bij het vallen van de nacht besloten de sluizen open te zetten in het Spaans wijnhuis Cepa21. De uitkomst? Een hartverscheurende 60.000 liter aan prachtige wijnen, gulzig opgeslokt door de bodem in plaats van door wijnliefhebbers.

Een mysterieuze inbreker slaagde erin om twee van de meest prestigieuze wijnvaten open te breken, wat resulteerde in een verlies van 60.000 liter van enkele van de duurste wijnen die het huis rijk is: Horcajo en Malabrigo. Een verlies dat niet alleen het hart, maar ook de portemonnee raakt, met een geschatte schade van maar liefst 2,5 miljoen euro. Het verlies van zulke wijnen is niet alleen een financiële klap voor het wijnhuis, maar ook een emotioneel verlies voor de wijnmakers die hun ziel en zaligheid in deze wijnen hebben gelegd.

Wat dit incident nog opmerkelijker maakt, is de manier waarop de inbreker te werk ging. De soepelheid en precisie waarmee de vaten werden geopend, wijst op een dader die niet alleen bekend is met het pand, maar ook met de complexiteit van de wijnproductie en dat roept vragen op. Een vertegenwoordiger van het Spaanse bedrijf zegt tegen de BBC: "Of dat erop duidt dat het om een medewerker of oud-medewerker gaat, weet ik niet. We verdenken geen enkele medewerker op dit moment. Maar deze persoon leek wel overweg te kunnen met dit soort machines."

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl