Alle kurken verzamelen!!

Ben jij een beetje handig, creatief of wil je dat graag zijn? Er zijn tal van leuke activiteiten die je kan doen met en glaasje wijn ernaast. In het kader van duurzaamheid is het natuurlijk nog leuker om elk onderdeel van die wijnfles te recyclen. Daarom hebben wij hier 5 tips voor jou hoe jij lekker creatief kan doen met de overgebleven wijnkurken! Gooi deze dus niet weg, maar bewaar ze en maak er de mooiste creaties van.

Onderzetters

Of je nu wilt voorkomen dat je glazen lelijke kringen maken of dat je het er gewoon erg gezellig uit vindt zien, een onderzetter van kurk is wel de must-have voor elke wijnliefhebber. En waarom zou je tientallen euro’s uitgeven aan designer spullen terwijl dit een van de makkelijkste knutselwerkjes is die er zijn! Het enige wat je nodig hebt, zijn een heleboel kurken. Voor glazen kun je ze in drie delen snijden, voor pannen zou ik ze lekker dik houden en een halve tot een hele kurk aan dikte gebruiken. Leg de kurken in een leuk figuurtje tegen elkaar aan en lijm deze met stevige knutsellijm. Even goed laten drogen en je onderzetters zijn klaar! Je zou zelfs voor extra stevigheid aan de onderkant van de onderzetters nog een lapje stof kunnen plakken.

Viltjes voor je stoelpoten

Wie zegt dat knutselwerkjes niet praktisch kunnen zijn? Haat je het ook zoals je stoelen zo’n schel geluid maken als je ze over de vloer trekt? Of die lelijke krassen die ze dan achterlaten… Hier is jouw super goedkope oplossing: snij een plakje van de kurk af en plak dit onder je stoelpoten. Kurk is lekker zacht, waardoor het geen krassen maakt en je je stoel veilig kan aanschuiven.

Naamkaartjes houders voor je volgende kerstdinertje

Nu je stoelen weer gemaakt zijn is het de hoogste tijd om je vrienden uit te nodigen voor een uitgebreid dinertje. Of het nu ter ere is van Kerst, Sinterklaas, je verjaardag of gewoon voor de lol. Met naamkaartjes of knusse menukaartjes maak je je tafelversiering helemaal af. En wat is nu leuker dan om deze kaartjes in een kurkje te steken? Zo blijven ze goed rechtop zitten en is de tafel goed versierd.

Stempels

De volgende twee knutselwerkjes zijn voor de wijndrinkers met (jonge) kinderen. Of gewoon voor wie knutselen leuk vindt. Voor de veiligheid zou ik het uitsnijden hiervan overlaten aan volwassenen (die een beetje handig zijn). Als je de topjes van een kurk met een klein mesje in leuke figuurtjes snijdt, kun je de leukste stempels maken. Het enige wat je verder nodig hebt, is een stempelkussen en voilà, je kunt al je briefkaarten versieren met de leukste stempels.

Knutselbasis voor kinderen

Bij knutselen gaat het natuurlijk vooral om het gebruiken van een beetje fantasie. Als je dat gebruikt kan je van een kurk uiteindelijk echt alles maken. De een ziet een ridder of prinses, de ander een boot of vliegtuig. Met satéprikkers als benen en armen kan je van elke kurk een persoon maken. Dezelfde satéprikker kan ook een mast maken waarbij de kurk de drijvende boot is! Papiertje eromheen en je hebt een heus zeilschip. Echt alles is dus mogelijk.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl