4x: Must-try wijnbarren Leiden

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Vandaag zijn we in Leiden. Ooit een van de grootse steden van Nederland, nu vooral een hele gezellige studentenstad met knusse steegjes, historische gebouwen en openhartige bewoners. Wij hebben vier waanzinnige wijnbars uit Leiden voor jou op een rijtje gezet.

Proeflokaal 1574

Wie op zoek is naar een knusse huiskamer waar je goede wijn en heerlijke hapjes kan krijgen, kan terecht bij Proeflokaal 1574. Vernoemd naar het jaar waarin het Leidsch Ontzet heeft plaatsgevonden, de belangrijkste feestdag van de stad. Naast de zorgvuldig uitgezochte en uitgebreide wijnkaart serveren ze tijdens de lunch, borrel en het diner bijpassende hapjes en gerechten. Woon je in Leiden en wil je graag meer leren over wijn? Dan organiseren ze hier, onder de naam Academie 1574, ook wijncursussen. Maandag, dinsdag en woensdag geopend van 16:00 tot 00:00, donderdag van 12:00 tot 00:00, vrijdag van 12:00 tot 01:00, zaterdag van 11:00 tot 01:00 en zondag van 12:00 tot 23:00.

Jeanpagne

Jeanpagne is de ideale plek voor de kleine, en grote levensgenieters. De hele dag kun je hier vertoeven en genieten van simpele hapjes, tot luxe gerechten van de meest pure ingrediënten. En met de wijnen zit je hier al helemaal goed. Eigenaar Jan Pronk heeft genoeg ervaring op kunnen doen voordat hij zijn eigen zaakje in Leiden begon als sommelier van een sterrenrestaurant. Niet alleen hebben ze hele mooie (en wat duurdere) wijnen, ook de huiswijnen zijn betaalbaar en absoluut de moeite waard. Woensdag tot en met zondag geopend vanaf 12:00.

Bistro Goeswijn

In een van de vele knusse steegjes van Leiden zit Bistro Goeswijn, een wijnbar en bistro met natuurwijnen en kleine hapjes om te delen. Niet alleen willen ze de wijn zo puur mogelijk houden, ook de hapjes zijn gemaakt met lokale en verantwoorde ingrediënten. Zo hebben ze zelfs hun eigen moestuin! Maandag geopend vanaf 15:00, woensdag tot en met zondag vanaf 12:00.

Bistro Malle jan

Om de hoek bij de historische Pieterskerk ligt Malle Jan. Een familierestaurant met een waanzinnige ambiance en een heerlijke Franse keuken. Hun motto is simpel: ‘het eten smaakt goed en de wijnen vloeien gul’. Of je nu komt voor een klein aperitief, verse oesters of een uitgebreid diner, ze zullen je altijd met een warm welkom begroeten. Maandag tot en met vrijdag geopend van 18:00 tot 22:00, zaterdag en zondag van 17:00 tot 22:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl