Wijn van de week
Voché Blanco Fermentado en Barrica Rioja DOC

Voché Blanco Fermentado en Barrica Rioja DOC

Deze witte Rioja danst vrolijk over je smaakpapillen met de frisse bries van grapefruit, limoen, groene appel, perzik, peer en een kruidige toon van witte peper. Met een subtiele knipoog naar eikenhouten tonen, is deze wijn perfect in balans.
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body

Over dit wijntje

Je hebt vast wel eens een rode wijn voorbij zien komen uit de Rioja streek, maar wist je dat er ook witte wijn wordt gemaakt? In het geval van deze wijn een verfrissende ervaring met een vleugje hout, dat toch heerlijk fris blijft. Het hout is subtiel aanwezig en voegt een aangename dimensie toe aan de levendige smaak. En ja, er is een aanwezig zuurtje, maar niet vervelend. Het voegt juist een speels element toe aan de wijn, dat je smaakpapillen prikkelt en nieuwsgierig maakt. De chardonnay voegt volheid, rondheid en een heerlijke body toe, terwijl de viura zorgt voor een verfrissende touch, lichtheid en sprankeling. Een zeer fruitige witte Rioja, waarin appeltjes en peertjes feestvieren in de fruitmand. Kortom: deze wijn verveelt niet, en zeker niet voor de prijs.

Grapie Beoordeling

Chenin Blanc

Fris-fruitig tot volzoet
Dit druifje heeft heel veel verschillende gezichten. Groeit hij in een koeler klimaat, zoals de Loire in Frankrijk? Dan krijgt hij een frisse smaak met aroma’s als limoen en dragon of groen fruit. Maar groeit hij in een warm klimaat zoals in Zuid-Afrika? Dan krijgt hij meer tropische aroma’s en smaken van steenvruchten. Maar ook als dessertwijn is dit een populaire druif. Dan smaakt hij naar ontwikkeld fruit en geglaceerde gember.
Aroma's

Paspoort

het wijnhuis

Voché, oh Voché! Gelegen op de top van een schilderachtige heuvel in het wijngebied Rioja. iet alleen verwent deze locatie je met een adembenemend uitzicht, maar het speelt ook een rol in de magische groei van druiven, dankzij de wijngaarden die zich op verschillende hoogteniveaus nestelen. Dit resulteert in een unieke diversiteit aan smaken in de wijnen van Voché. Het wijnhuis Voché wordt geleid door de gerenommeerde wijnmakerij Azagra. Met een flinke snuf toewijding en een flinke dosis vakmanschap hebben ze buitengewone wijnen geproduceerd. Ze houden vast aan de traditionele Rioja-stijl, maar zijn ook niet bang om vernieuwend te zijn.

Deze wijn is te koop via de webshop van Vinify. Klik hier voor nóg meer informatie!

Rioja

de wijnregio

In een dorre verlaten vlakte staren bebaarde mannen met cowboyhoeden naar een man die een schel mysterieus deuntje speelt op zijn mondharmonica. Vanuit het niets schiet de man met de harmonica opeens zijn tegenstanders naar de eeuwige jachtvelden. Dit intro van de spaghettiwestern ‘Once Upon a Time in the West’ doet me denken aan Rioja. Waarom? Rioja is ruig en wild. Rioja is onverschrokken, mysterieus, zelfverzekerd en uit het juiste hout gesneden. Rioja kan ook meedogenloos zijn, met snijdende zuren die zo uit die huilende harmonica lijken te komen.

Meer over de regio
Rioja