Wijnfles op? Dit kun je er mee doen!

Zoals meerdere sommeliers vaak zeggen: wijn is emotie. Weet jij nog die ene avond dat je met je beste vriendinnen de hele nacht gezellig hebt gekletst met die ene lekkere fles wijn? Hoe leuk is het om aan zo een speciale avond terug te kunnen denken elke keer als je die fles terug ziet! Gooi dus niet zomaar elke fles weg, je kunt hier hele leuke dingen mee doen. Niet alleen is dat goed voor het milieu door te upcyclen, het kan er ook nog eens heel leuk uitzien. Hier zijn zes tips wat jij kan doen met je lege wijnflessen.

1. Ingebouwde gieter

Vergeet jij ook altijd je planten water te geven die in dat ene verstopte kamertje van je huis staan? No worries! Vul een mooie, grote wijnfles en zet die naast je planten. Dan hoef je veel minder vaak te lopen en vergeet je je zielige plantjes minder snel.

2. alternatieve gieter

Of heb je een grote plant in de kamer staan? Vul dan een wijnfles met water, steek deze met de hals in de pot en je hebt een automatische watergever! De plant neemt alleen het water op dat hij nodig heeft, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hem te veel water geeft. Easy peasy!  

3. Pimp it up

Is jouw huis ook toe aan een make-over, maar zit je even krap bij kas van alle leuke terrasjes die je met het mooie weer hebt gepakt? Geen zorgen, je kunt super makkelijk zelf de leukste decoraties maken voor in je huis. Met op nummer één: de mozaïekfles. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar mozaïek tegeltjes in jouw favoriete kleuren. Deze kun je in de knutsel- of hobbywinkel kopen. Sla de tegeltjes kapot en leg ze in een leuk patroontje klaar. Lijm ze met sterke lijm vast aan de etiketloze fles en voilà! Je kunt deze gepimpte fles nu ideaal gebruiken als decoratie. Maak jouw kunstwerk af met een van de volgende wijnfles-tips.

4. sfeervolle kandelaren

Wijnflessen zijn dé perfecte kandelaren. Niet alleen ziet het er sfeervol uit als je de mooiste flessen naast elkaar hebt staan, je kunt altijd terugdenken aan die speciale momenten waarop je de flessen hebt gedronken. Laat dus lekker het kaarsvet eroverheen druipen voor die esthetische look. Speels en knus!

5. zet de bloemetjes maar binnen

Een mooie bloem gekregen maar geen vaas? Help! Maar wacht, waarom doe je die niet in die ene fles die je net hebt gedronken? Grote champagneflessen zijn ideaal om een mooie bloesemtak in te stoppen. Hoewel dit niet lukt voor volledige boeketten is het heel leuk om een paar mooie bloemen of takken in je lege wijnfles te stoppen.

6. salade shaker

Ben jij een echte saladefreak? Maar vind je die kant-en-klare saladedressings ook verschrikkelijk? Je kunt super makkelijk je eigen vinaigrette maken die ook nog eens lang houdbaar is. Als je je oude wijnfles goed schoonmaakt, kun je die perfect gebruiken om daar je vinaigrette in te maken en te bewaren. Kurk erop (die moet je dus ook niet weggooien) en je kunt elke dag genieten van je zelfgemaakte dressings.

7. water bij de wijn?

Last but not least, er zijn wijnflessen die de mooiste glazen kurken hebben! Een kurk van glas? Ja, dat kan! Niet alleen kun je deze flessen dus, net als een schroefdop, hersluiten. Het ziet er ook nog eens mega leuk uit op tafel als waterfles! Wel eerst de wijn er uit opdrinken, want niemand wil water bij de wijn…

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl