Wat is de duurste wijn ter wereld?

Je zit in een restaurant en bekijkt de wijnkaart. Voor de grap ga je verder kijken dan de huiswijnen en ziet opeens de prijzen omhoog schieten. Zou die ene fles van 200 euro echt zoveel lekkerder zijn dan die van 20 euro? En wat zou dan de duurste fles wijn ooit zijn? Als je dit hoort, valt die 200 euro opeens enorm mee!

Top drie duurste wijnen

Zolang een fles dicht is, is het natuurlijk lastig om te bepalen hoe lekker deze is. Er zijn wel een paar dingen waaraan je kan weten of hij goed kan zijn. Maar het blijft altijd een gokje. Vaak worden dit soort wijnen op een veiling verkocht. Zo kan de koper zelf inschatten wat hij voor een fles wil betalen. En dit kan soms erg veel geld zijn. Dit zijn de drie duurste wijnen ooit verkocht:

 

1.    The Setting Wines 2019 CabernetSauvignon Glass Slippers Vineyard (Californië)

Dit is niet zomaar een dure wijn. Op een liefdadigheidsveiling in de VS heeft deze zes liter fles het record verbroken voor duurste fles wijn die ooit verkocht is. Voor maar liefst één miljoen dollar kreeg deze relatief jonge fles een nieuwe eigenaar. Dat er daarnaast slechts 450 andere flessen van deze wijn werden gemaakt, maakt het zeker een zeldzame fles.  

2.     Romanée Conti Grand Cru 1945

La Domaine de la Romanee Conti is onder kenners misschien wel het beroemdste wijnhuis van de Bourgogne. In 2018 werd deze wijn verkocht voor maar liefst 558.000 dollar! Waarom voor zoveel geld? In 1945 werden er slechts 600 flessen gemaakt van deze wijn. In een gemiddeld jaar zijn dat ervoor dit wijnhuis normaal gesproken 5000. Dat het daarnaast een heel goed wijnjaar was, maakt dit zeker een bijzonder flesje. Sommige kenners omschrijven het als ‘een huwelijk tussen satijn en fluweel’. Kun jij je daar iets bij voorstellen?

3.     Screaming Eagle 1992

Ook de derde plek staat een grote fles uit Californië.  In 2000 werd een Methusalem (6 liter fles) van Screaming Eagle uit 1992 voor een mooie half miljoen dollar verkocht. De fles werd oorspronkelijk op 22.400 dollar geschat, wat dan nog een redelijke prijs lijkt.  

Ben jij benieuwd waarom sommige wijn duurder is dan andere? Bekijk dan ook eens dit artikel!

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl