7x: Must-try wijnbarren in Haarlem

Iets te vieren? Of gewoon zin in een ontspannen avondje uit? Er zijn tal van wijnbarretjes in Nederland waar iedereen zijn smaak kan vinden. Of je nu een liefhebber bent van exclusieve flessen of een budgetvriendelijke wijnkenner. AndGrapes heeft de knuste, trendy en sfeervolle wijn-hotspots in Nederland voor jou uitgezocht. Met vandaag als eindbestemming: Haarlem. Dit pareltje ligt vol met historische pleintjes en pittoreske straatjes, ideaal voor horecagelegenheden en wijnbars om de perfecte sfeer te creëren. Hier zijn zeven wijnbarretjes voor jou om te bezoeken in Haarlem.

1. Viqh

Dat deze wijnbar voor kwaliteit staat, zit al verborgen in de naam. Viqh staat namelijk voor: Vin Qualité Haarlem. Het interieur is speciaal ontworpen voor deze wijnbar en heeft wel een heel toepasselijke kleurenpallet: wijn. Zo is de hele ervaring van een wijnbar in elk zintuig terug te vinden. Om dit af te maken heeft Viqh een selectie van wel 120 wijnen om optimaal te kunnen genieten.

2. Harlem Social Club

Geïnspireerd op de gelijknamige wijk in New York City brengt deze plek je terug naar de sfeer van Amerika uit de jaren ‘50. Met sfeervolle muziek en een menu vol lichte, lokale en smaakvolle hapjes, creëren ze een wereldlijk sfeertje. Daarnaast hebben ze 90 open wijnen die je zelf kan tappen én hebben ze 150 wijnen die per fles te bestellen zijn. Met alle liefde adviseert het personeel jou over welke wijnen perfect bij jouw wensen passen. Dinsdag tot en met vrijdag zijn ze open van 16:00 tot 00:00, zaterdag van 14:00 tot 00:00 en zondag van 14:00 tot 21:00.

3. Dodici 12

Hoewel Dodici meer een restaurant is dan een wijnbar is dit een top plek voor de wijnliefhebber. Als je het aan de Italianen vraagt, is wijn niet los te zien van eten, en eten niet los te zien van wijn. Dat is wat je bij Dodici ook ziet. Heerlijke klassiek Italiaanse gerechten met wijnen van over de hele wereld om de ervaring helemaal op-en-top te maken. Dagelijks zijn ze geopend van 08:00 in de ochtend tot 01:00 in de avond.

4. Café Raecks

Naast hotel, café en restaurant heeft Raecks ook een wijnbar. En niet zomaar eentje; hier kun je namelijk zelf je glaasjes tappen uit een van de 32 open wijnen in het tapsysteem. Omdat je hier ook terecht kan voor een lekker koffietje is het café al open om 7:30. Je zou hier dus de hele dag kunnen vertoeven tot de zon ondergaat op het terras want ze gaan pas op 00:00 dicht.

5. Café Colette

Stel je voor: je hoort de prachtigste Franse chansons op de achtergrond, tafeltjes staan gezellig dicht bij elkaar en iedereen is blij en aan het genieten van de klassiekste en verrukkelijkste gerechtjes met overheerlijke wijn erbij. Het enige dat mist om niet het echte Parijs-gevoel te hebben, is de Eiffeltoren op de achtergrond. Verder zit je helemaal goed bij deze Franse bistro in Haarlem: Café Colette. Maandag tot en met zaterdag open van 17:00 tot 23:00 en op zondag van 16:00 tot 22:00.

6. Deplanu

Bij Deplanu wisselt het menu constant, zodat ze altijd de verste en lekkerste ingrediënten hebben voor hun menu van kleinschalige producenten en leveranciers. Je kunt een menuutje kiezen en je laten verrassen, of een paar gerechten delen met je vrienden. De wijnen die ze daarnaast hebben, zijn met precies hetzelfde idee uitgezocht. Zo kleinschalig mogelijk en met zo min mogelijk invloed van de wijnmaker. Dinsdag tot en met donderdag kun je hier terecht voor diner van 17:00 tot 00:00. Van vrijdag tot en met zondag zijn ze ook open voor koffie en lunch van 12:00 tot 00:00.

7. Zuid Noord Natuurwijnbar

Zuid Noord heeft zich helemaal toegewijd aan de kracht van natuurwijnen en slow food (de verantwoorde tegenhanger van fastfood). Hun menukaart wisselt dan ook afhankelijk van de beschikbare producten zodat ze alleen het verste van het seizoen hebben. Woensdag tot en met zaterdag zijn ze open van 17:30 tot 23:00.

Aroma's

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Volg ons op
instagram

andgrapesnl