Wijn van de week
Viña Mayor Rueda Sauvignon Blanc 2022

Viña Mayor Rueda Sauvignon Blanc 2022

Een aromabommetje uit de Spaanse Ruedastreek. Vol met frisse, maar ook tropische en bloemige aroma’s.
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body

Over dit wijntje

Deze geurige vriend heeft een hele prettige geur. In de neus is hij vol bloemig, krijg je een hint van perzik, appel en mango. Bij de eerste slok ben je direct blij verrast door de frisheid die de wijn heeft. Daarnaast proef je de volle aroma’s van perzik, groene meloen, dragon en rozemarijn. Dit wijntje dankt zijn tropische en volle aroma’s aan het feit dat hij drie maanden heeft gerijpt op zijn lie. Daardoor is hij, ondanks zijn frisheid, alsnog lekker vol en aromatisch.

Grapie Beoordeling

Sauvignon blanc

Fresh & Fruity
Dit druifje staat bekend om zijn frisse en fruitige aroma’s. komt hij uit een wat warmer klimaat (zoals Nieuw-Zeeland) krijgt hij meer kruidige en tropische aroma’s en in koelere klimaten (zoals Frankrijk) krijg hij een crispy frisheid.
Aroma's

Paspoort

het wijnhuis

Over de streek

D.O. Rueda is een wijnstreek in het noordoosten van Spanje, die het gelijknamige dorpje Rueda omringt. Deze streek is niet alleen de geboorteplek van de verdejodruif, het is een synoniem geworden van ongecompliceerde, hartverwarmende wijnen. Met een perfecte combinatie van klimaat, wijnbouw en druivenrassen zorgen ze in de streek voor de perfecte mix voor een perfecte wijn. Je leest alles over de streek op ruedawijnen.nl

de wijnregio

Meer over de regio