Wijn van de week
Nederburg Heritage Heroes The Brewmaster Bordeaux blend 2019

Nederburg Heritage Heroes The Brewmaster Bordeaux blend 2019

Een gebalanceerde rode wijn met rijp, rood fruit en aroma's van tabak en cassis. Prachtige ode aan de Bordeaux vanuit Paarl, Zuid-Afrika.
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body

Over dit wijntje

Bij het openen van de fles vliegen de fruitige aroma’s direct naar buiten. Als je dan aan de kurk ruikt (een sommelierstrucje om te kijken of de fles goed is) krijg je direct het rode fruit mee. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en is vol met aroma’s van bramen, dennennaalden, cassis en een klein beetje sigarendoos. Die laatste is niet zo vreemd, aangezien de wijn is gerijpt op Frans en Amerikaans eikenhout. Bij de eerste slok word je direct blij verrast met aanwezige, maar hele zachte tannines, de smaak van cranberry en een hint van tabak. Het is een subtiele, maar karaktervolle wijn wat hem ideaal maakt voor bij een mooie rode biefstuk. Maar ook bij hartverwarmende stoofpotjes, geroosterde kip of pasta met tomatensaus.

Grapie Beoordeling

No items found.

het wijnhuis

Al sinds 1791 bestaat het wijnhuis uit Zuid-Afrika. Ter ere van alle personen die hebben bijgedragen aan het succes van Nederburg hebben ze de Heritage Heroes collectie in het leven geroepen. Daar is deze Brewmaster Bordeaux blend een onderdeel van. Zo hebben ze niet alleen gezorgd voor een prachtig etiket, maar is de wijn ook overheerlijk.

de wijnregio

Meer over de regio