Wijn van de week
Leyda Reserva Chardonnay - 2022

Leyda Reserva Chardonnay - 2022

Deze Chileense schoonheid, vol van frisse, citrusachtige aroma's, is het perfecte maatje voor je weekendontspanning.
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body
Droog
Zoet
Lage zuurtegraad
Hoge zuurtegraad
Weinig Tannine
Veel tannine
Weinig Body
Veel body

Over dit wijntje

Een sprankelend lichtgele wijn die barst van het frisse en geurige fruit. Denk aan rijpe citrus aroma's die zich vermengen met subtiele minerale tonen en een hint van tropisch- en citrusfruit. Een 'cool climate' chardonnay, zuiver en fris, smaakopwekkend en prachtig in balans. De chardonnay-druiven worden in hun geheel geperst en na débourbage (badtijd voor druivensap is, waar het sap lekker schoon wordt voordat het verder gaat in het proces) vergist en gelagerd op roestvrijstalen tanks gedurende 16-17 dagen bij een temperatuur van 13,5-14ºC. Daarna rust de wijn nog 5 maanden op zijn lie, wat zorgt voor meer body en rijkdom.

Grapie Beoordeling

Chardonnay

Vol & Fruitig
Deze druif is een echte wereldreiziger. Omdat het een relatief makkelijke druif is om te verbouwen, is hij populair bij veel wijnmakers over de hele wereld. Met fruitige aroma’s als mango, peer en appel heeft hij ook nog een een heerlijke basis voor houtrijping. waardoor de wijn meer aroma’s kan ontwikkelen als vanille of karamel. En het bekendste is de druif wel van zijn volle boterige smaakje die vaak heeft. kortom, geen een chadonnay smaakt hetzelfde!
Aroma's
Rood fruit, Kruidig, Hout

Paspoort

het wijnhuis

Viña Leyda, opgericht door de familie Fernandez in 1997, speelde een cruciale rol in het transformeren van Leyda Valley van een landbouwgebied tot een prominente wijnregio. Onder leiding van de getalenteerde wijnmaakster Viviana Navarrete heeft Viña Leyda een reputatie opgebouwd voor het produceren van wijnen die het karakter van de druif, frisheid en elegantie prachtig tot uiting brengen.

de wijnregio

Meer over de regio